Resedrömmar

Vi fick släppa tanken om att resa till Italien nu i påsk. Det passade lite dåligt med den veckan. Nu siktar vi istället in oss på två veckor med början ca 15 juni. Det lutar åt att vi reser med Ryanair till Treviso. Då får vi också tillfälle att se Venedig som ligger nära den orten. Antingen gör vi tågresor till olika ställen i nordöstra delen av landet eller också hyr vi en bil. 

treviso 02

treviso 01

Vi är hemma i Karlstad några dar nu av lite olika anledningar. Jag ska på ett rutinbesök hos min läkare idag bl a. Vi körde ett lass med elektronikskrot till återvinningsstationen igår. Kanske blir det en runda idag också med lite annat som skall slängas/ lämnas in..

11 thoughts on “Resedrömmar

 1. Venedig är en jättefin stad. Jag uppfattade det som att det var väldigt billigt att åka tåg i Italien (mycket annat är ju jättedyrt där). Tåg är dessutom bekvämt, och stationerna ligger ju oftast mitt i städerna 🙂

 2. Alltid har man något som ska kastas. Så köper man nytt och efter ett tag så är det samma igen. Venedig är jättefint. Och ta en tur i gondolerna. Ha det bra.

 3. Härligt. Då jag är en badtant så har jag tänkt söka jobb som brev bärare i Venedig;) visst är det roligt att planera resor. Vi åker till Barcelona den 3/4 längtar verkligen , för nu vill jag ha vår. Ha en fortsatt bra vecka.

 4. På ett sätt kanske bra. Rom under påskveckan lär vara väldigt rörigt. Dessutom är Vatikanen stäng under påskveckan. Tror ni gör klokt i att välja ett annat datum…

 5. Venedig är nog en fin stad. Jag har inte varit där, men bilat runt i Italien i övrigt, ja halva Europa på 60-talet. Ser nog annorlunda ut idag.
  Tack för dina kommentrer. Layouten (har glömt svara på just det) ingår i bloggo. Stod att man skulle få många att välja bland när man köpte men det finns bara 5 st och jag tyckte den här var finast. Där kan man inte göra egna tyvärr.
  Var glad att du sluppit snön. Här har det vräkt ner hela dagen igen. Så i morgon bittti blir det till att vakna av plogbilarna igen.

 6. Venedig är fint – Rom är nog mycket stökigt just nu med påven och allt. Men ni måste åka dit någon gång, absolut!.

  Venedig är som sagt fantastiskt. Glöm inte en tur till ön med Murano-glasbruk. Men gondolturerna är hutlöst dyra – vill minnas det kostade 700 kr!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s