Grymt bra författare

Just nu läser jag boken Den grymmaste månaden av Louise Penny. Jag hämtade den på biblan igår vilket passade bra eftersom jag precis avslutat Ian Rankin’s deckare, Standing i another man’s grave. I den senare gör John Rebus comeback som mordutredare. Vet inte om den finns på svenska ännu.

När det gäller Lousie Penny’s bok läser jag den svenska översättningen.

Skickat från min iPad

Hörde på Värmlandsnytt att nån kommun tolkar den nya skollagen så att det inte är möjligt att få undervisning i den kommunala musikskolan under skoltid. Det kan låta rimligt men har lett till färre elever i musikskolan. Även om det är en liten förändring så är jag orolig varje gång politikerna petar i kulturverksamheterna. En av förklaringarna till att det finns så många bra svenska musiker är just musikskolan. Den är viktig inte bara för att vi får stora exportinkomster, utan också för att berika tillvaron för alla som går där.

Idag skulle min far ha fyllt 92 år om han hade levat men han gick bort alltför tidigt år 1987.

20130321-080129.jpg

På vårfronten intet nytt………….

4 thoughts on “Grymt bra författare

  1. Man saknar dem alltid och kanske lite mer just på deras årsdagar. MIn mamma gick bort alldeles för tidigt, pappa hann fylla 80 men det är ju ingen hög ålder idag egentligen.

  2. I vår kommun höjdes dessutom avgifterna rejält så många kan ha tvekat av den anledningen också… Men visst är det synd om det försvinner. Våra flickor har spelat i kommunala musikskolan men det var alltid efter skoltid.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s