Resmålen växlar men längtan består

En travestering på det gamla talesättet om kärleken. Vår längtan att resa till Italien är oförminskad men vi är ännu inte helt klara över vart vi ska bo.

Nel mese di giugno, andiamo a Alleghe a Belluno Agordino. Si visita anche Venezia.

Troligtvis blir det 10-14 dgr i juni. Flyg Skavsta – Treviso där det ser ut som vi kan få biljetter billigt. En dagstur i Venedig blir det nog också som vi har planerat. Men sen drar vi norrut istället för ner till Ravenna och Rimini. Vi har fått ett bra tips från en granne här i Årjäng att bo i Alleghe som ligger i Dolomiterna. Där ska finnas fina vandringsleder

Efter Jan Mårtensson ska jag läsa ännu en av de klassiska svenska författarna. Gösta Unefäldt som skriver om poliserna i Strömstad.

20130328-120606.jpg

12 thoughts on “Resmålen växlar men längtan består

 1. Själv har jag lånat en gammal Sjövall-Wahlöö-deckare! Jag har nog glömt bort vem som var mördaren vid det här laget… Ha det gott!!

 2. Hej, Gunnar!
  Snygg header du har nu med gulliga änder 🙂
  Låter bra med en tur till Venedig som har otroligt mycket att erbjuda. Du får väl leta i Donna Leons böcker efter de gatunamn och byggnader som hon beskriver 😉
  Tänk om några av alla de caféer hon namnger finns i verkligheten..vore ju kanonkul!
  Liksom en tur ut till Murano och glasbruken.
  Låter som en god idé att dra norröver mot Dolomiterna i stället.

  Trevlig påskhelg! Kram, Agneta

 3. Venedig är verkligen väl värt ett besök med tanke på hur speciell staden är! Italien är alltid fint att resa i och nu kommer vi äntligen till Rom…

  Trevlig kväll!

 4. Kärlek till Italien – ja, jag känner igen den:-) Jag förstod meningarna du skrev på italienska -tror jag, utan att anlita google translate. Ingen månad är som juni…Hoppas ni får en härlig semester!

 5. Det ser trevligt ut på bild! säkert värt ett besök. Ni om har sommarhus kan ju byta bostad gratis om ni vill låta en italiensk familj låna ert hus istället. Jag har alltid drömt om ett sådant arrangemang, men det stannade vid att vi bytte barn bara. Inte så bara heller.

  Apropå deckare som utspelar sig i Strömstad, är det bara min inbillning, eller är det inte så att ovanligt många litterära mord har utspelat sig på Västkusten? En landsdel som inbjuder till detta måhända?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s