The Hobbit..Tja

Som en sann Tolkienfantast så kan jag inte missa filmatiseringen av Tolkiens bok, The Hobbit och jag har köpt den i blu-rayformat. Men det här är inte bra. Man har lagt in ändlösa bataljer med Orcher och annat för att det skall räcka till mer än en film. Den är välgjord och med bra skådespelare men jag tror faktiskt att jag föredrar boken här.

hobbit 01

De första filmerna i Sagan om ringen-triologi har också lite väl många krigsscener men där bärs handlingen ändå framåt av Frodos uppdrag. 

Jag undrar hur många det är som inte har läst nån av Tolkiens böcker utan bara har sett filmerna? tänk vad mycket dom går miste om. Dom får exempelvis inte träffa Tom Bombadill……

Tom Bombadill

4 thoughts on “The Hobbit..Tja

  1. Jag har inte läst böckerna…jag försökte men det gick inte så bra. Jag har sett filmerna, fast inte den senaste, sambon såg den och han tyckte den var sååå lång.

  2. Jag håller med, dem drar ut det för att få “trilogin”, det är sorgligt.
    Tänkte också på Bombadill när jag såg filmerna, sjukt synd att han inte är med. Men men, jag har alltid sagt att jag hellre sett den som en serie än en film. Annars kan jag klara mig med böckerna som ger utrymmer för fantasin desto mer ;P

  3. Jag är ingen fan av hobbitvärlden. Jag försökte läsa Tolkien redan som ung men den drog inte in mig. Jag kan verkligen förundras hur vissa saker påverkar så olika. Jag kollade den första filmen – såg hälften sen orkade jag inte mer. Det kom liksom aldrig till skott, precis som jag kände när jag försökte läsa boken. Vilket jag försökte några gånger. Jag är nog inte tillräckligt spirituell för det.
    Men jag sågar inte för smaken har alltid varit olika. Annars vore livet alltför tråkigt och förutsägbar. 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s