Omslagsdesign

Man tycker inte att det skulle behöva betyda så mycket hur omslaget ser ut på böcker som man funderar på att läsa. Men man blir kanske lite mer nyfiken när man ser ett bra omslag. Om boken sen inte ger så mycket så kan omslaget inte uppväga det så klart men omslag som sticker ut kanske gör att man kollar extra på böcker med spännande illustrationer.

Det här är en variant där illustratören, Laura Hartman Maestro, gjort en fin karta på insidan av bokomslaget. Jag gillar verkligen den här varianten som också gör det lättare att se på vilka platser handlingen utspelar sig.

Skickat från min iPad

Dags för dagens långpromenad. Verkar vara kyligt men jag tror jag slipper regn idag. När vi var ute i skogen igår på farmen så var blåsten värst. Vi såg ett träd som troligen hade hade brutits sönder samma dag. Det hade i ala fall inte ramlat när vi var där för en vecka sen.

Trevlig helg alla!

10 thoughts on “Omslagsdesign

 1. Håller med. Kartor i böcker är väldigt intressant och roligt. Brukar väl mest vara sådana i fantasyböcker. Ja fy sjutton vad det blåste på em här igår. Blåst tycker inte jag om. Regn kan man klä sig för. Men blåsten hjälper ändå till att torka upp efter snösmältning och regn. Så på det sättet är den ju bra!

 2. Ett snyggt omslag, och gärna någon form av karta som visar var handlingen utspelar sig, väcker mitt intresse.

  Ingen blåst i Stockholm igår, men vi hade ett ihållande regn fram till lunch. Ska försöka ta mig ut idag, lite frisk luft är nyttigt sägs det

 3. Jag gillar när det står lite på baksidan av boken vad den handlar om. Kartor är alltid bra om handlingen utspelar sig på en, för mig, okänd plats.
  Det förtar lite av glädjen med promenerandet när det är kallt och blåsigt. Vi har ett lag med i en stegtävling som började i måndags oc håller på fyra veckor så nu får man kämpa på oavsett väder…

 4. Hej, Gunnar!
  Jättebra med en karta på insidan av en bok så att man vet var man är.
  Omslaget till boken “Huset du älskade” av Tatiana de Rosnay är en kopia av en oljemålning av Akseli Gallen-Kallela som är en av Finlands mest kända konstnärer och en tavla kan kosta dig några miljoner…! Parisboulevard 1885 heter målningen som är perfekt då handlingen utspelas i Paris på 1800-talet.
  Den är så vacker så den står i hyllan så att den syns 😉 Boken är en klar favorit dessutom.
  Så visst är det viktigt med vackra omslag.
  Trevlig helg! Kram, Agneta

 5. Visst betyder omslaget en hel del. Speciellt om man inte vet något om boken så är det yttre det första man ser. Ska alltså inte underskattas…

  Trevlig helg!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s