5 thoughts on “Fem i ny tappning

  1. De får nog anses höra till klassikerna även om innehållet upplevs lite omodernt. Tycker i alla fall jag… Om inte språket är omarbetat…

  2. Mycket märkligt om de böckerna funkar än, de är ju skrivna så tidstypiskt. Men jag minns ju att jag läste dem med stor behållning, förmodligen gick jag igenom alla.

  3. Jo, jag läste dem med förtjusning. Minns att hon skrev om mat så att man var tvungen att ta en macka i kylen. Men böckerna är nog idag mest för vuxna med nostalgi. Har för mig att man rensat böckerna på en del rasistiska fördomar.

    Verklighetens Enid Blyton beskrevs för ett tag sedan i programmet Den sanna Enid Blyton. Hon tog aldrig hand om sina egna barn men dyrkade däremot andra barn – de som gillade hennes böcker. Som person var hon nog inte så trevlig. Och jag tror nog at böckerna är ganska ointressanta idag för dagens barn.

  4. Jag bara såg en film om henne. Böckerna visste jag inget om innan. Hon verkade inte speciellt snäll. I alla fall inte mot sina egna barn. Vad människor kan va konstiga.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s