Syrennostalgi

Vi hae fyra olika slags syrener i trädgården och alla har en egen historia. En av dom kommer från farmen. Det är den vita som syns här. Den blå (lila) som man kan se här tog min far från en ödetomt för många år sen. En annan blå kommer från mina föräldrars trädgård när dom bodde i Gullspång. Slutligen så har vi en vit med stora blommor. När vi hade flytta in i bostadsområdet här så fanns det inga buskar utan det planterade folk nya. Det väckte en viss förvåning när det plötsligt stod en stor vitblommande syren i vår trädgård. Mina föräldrar lyckades frakta och plantera den i full blom.

Skickat från min iPad

5 thoughts on “Syrennostalgi

  1. Syrenerna är så vackra och just nu blommar de alldeles fantastiskt vackert. Så roligt att du har buskar som väcker minnena till liv!
    Kram, Ingrid

  2. Vi har plockat och satt syrener från vår sommarstuga så nu har vi blomsterprakt även här. Vi bor så långt söderut som man kan komma och här finns inga ormar. Vid Smygehuk finns en liten koloni med huggormar men det är det några mil. Fast redan i mellersta Skåne är det gott om dem…

  3. Just nu blommar syrenerna här, de är vackra. Jag har försökt få vita att överleva i trädgården men de har långsamt dött ut, nu är nog inga kvar. De blå finns än men är lite piriga de också, vet inte vad som inte passar dem i jorden.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s