Den här är vackrast

Nu blommar flera av våra Nävor i trädgården.Exempelvis Blodnäva, Brunnäva och Flocknäva.
Praktnävan som är den största och met påfallande av dessa Geraniumväxter är lite senare. Den vackraste är nog ändå den som är här på bilden. Dom första blommorna har just kommit och den har en så underbar färg. Vet inte om mitt foto gör den rättvisa. Typiskt nog så har vi glömt vad den här heter. Det finns hur många arter som helst så det är inte lätt att googla fram rätt art heller. Men vacker är den.

Skickat från min iPad

Jag skrev i tidigare inlägg om paradoxen att en av Agatha Christies sämre alster är bland de dyraste att köpa. Tittade tidigare idag på NRK1 som sände ett avsnitt av Poirot som just var äventyret med julpuddingen. Det blev inte bättre i den formen tycker jag.

20130611-150221.jpg

Nu blommar de första Dagliljorna. Jag har försökt ha olika sorter så att det skall finnas blommor hela sommaren och som framgår av namnet, så är varje enskild blomma kortlivad.

6 thoughts on “Den här är vackrast

  1. Vilka lysande färger på nävorna. Är de vilda eller köpta?
    Dagliljor är tacksamma, mina kommer snart i blom, de står lite skuggigt. (Som det mesta i vår igenväxta trädgård med mycket träd)

  2. Nävor och dagliljor finns det gott om i min trädgård också. De förstnämnda är perfekta att kväva ogräs med! De sistnämnda väntar jag på ska börja blomma – verkar som om vi här nere i södra delen av landet ligger typ sist i blomningsfrekvens nu!? Uppåt landet verkar det på flera håll vara så att blommor som nätt och jämt är i knopp här blommar för fullt där.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s