Mat och konst

Ett av våra favoritresmål i närområdet ligger i Kristinehamn på ett område som förr var mest känd för det mentalsjukhus som låg där. Agneta, som har flera olympiska medaljer i kanot driver en liten resturang med cafeteria. Kristinehamns konstmuseum ligger nära och man kan kombinera att se intressanta utställningar och äta god mat. För en vegetarian som mig är det alltid lika spännande att se vad hon har att bjuda i den vägen. Vi var på museet igår och tittade på Jan Lööfs bilder, serier och figurer. Han som bl a har skrivit om Skrot-Nisse och medverkat i kultprogrammet Tårtan.

Det blommar en hel del i trädgården just nu. En snabb genomgång där jag säkert missat nåt är följande:
Dahlia, Lejongap, Lobelia, Lavendel, Dagliljor av flera slag, Bergklint, Akleje, Rosor, Rosen krage, Flera sorters näva, Pion av olika sorter, Syren, Spirea, Engelsk syren, Blågull, Löjtnanshjärta, Silverarv, Praktlysing och Borstnejlika.

3 thoughts on “Mat och konst

  1. Jag har bott i Kristinehamn, min mamma bodde där o lillebrorsan bor där med sin sambo o så deras son med sin barn bor också där. Marieberg känner jag till. Vackert i er trädgård nu förstår jag med alla blommor.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s