Öppna landskap

B och jag sliter för att hålla gräsmattorna öppna på farmen. Det är oftast jag som sköter den delen eftersom det är tungt i mossa och sluttningar men här tar B ett tag också.För att förenkla arbetet så funderar jag starkt på att skaffa en rejäl röjsåg. Det är tungt och tidsödande att slå tistlar och sly med lie. 

Åkrar och ängar slås av en bonde som får EU-bidrag för detta. Bra för oss att det blir gjort och bra för honom också kan jag tänka.

I bakgrunden till höger syns en av två älgkalvar som nyfiket undrade vad vi höll på med.

älg

Alla ni som har fått rejält med regn kan ni skicka lite hit? Vi har inte haft så torrt på farmen som det är nu på de senaste 10-15 åren.

6 thoughts on “Öppna landskap

  1. Röjsåg är inte fel. Här i huset finns en förstås, det är mycket som ska bort runt uthusen och bostadshusen. Köp gärna en sån, men hälsa B att hon ska vara med när du börjar jobba med den. Min erfarenhet är att man + röjsåg är en oberäknelig kombination, plötsligt faller både det ena och det andra bara för att det är så roligt att röja. 😉

  2. Ja en röjsåg är nog en bra investering! Låter nog lite snål nu.. Men kan tyvärr inte dela med mig av det lilla regn vi fått. Skulle behövas lite till även här.
    Och det kommer mera kommentarer från banbarnen på bloggen 🙂 Nu är minstingen sååå himla rolig och bäst är att hon ännu inte förstår hur rolig hon är själv.

  3. 2 mm kanske kommit här. Trots SMHI:s upprepade prognoser om åska och skyfall – visst det blixtrade bra ågår men Halmstad fick nog mest av regnet. Vill göärna ha mer!

  4. Kom en skur i dag men inte mer, fast kvällen o natten som va small det till så ja höll på o flyga högt.Det var Oskar o Blixten, (Lite skämtsamt) som va i farten ngt alldeles förskräckligt så det hade tagit eld på ett par ställen iallafall hörde jag. Mkt regn hade kommit på sina ställen här i lördags, fast på Dalslandsresan var det kalasväder, lägger in bilder sen på bloggen. En hel del o göra förstår jag när man har hus, fin bild på din fru.
    Ha det bra vännen o hälsa så gott!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s