Lång sommar

Jag undrar när vi hade en så här lång och fin sommar senast. Det varma och soliga vädret bara fortsätter även om SMHI varnar för lågtryck. Regn skulle behövas faktiskt. Inte ofta som man behöver vattna så här långt in i september men det börjar bli torrt i rabatterna. Nyplanterade blommor och träd är snart inte de enda som behöver vattnas.

Den sibiriska ärtbusken vi vår entre har nu blivit så stor så vi har bestämt att den antingen skall bort helt och hållet eller klippas ner. Det blit skräpigt av ärtskidorna som hamnar på uppfarten och vad som är värre, den proppar igen hängrännor och stuprör. Lite trist varje gång man tar bort buskar och träd som har vuxit sig stora under årtionden men det känns ändå bra att göra detta.

Än finns det dagliljor som blommar. Det här är en sort som jag har köpt i sommar.

20130908-082709.jpg

Tittade på Körslaget igåt på TV4. Jag gav min röst till Rickad Söderbergs kör. Det var hög kvalitet på alla men den var bäst igår tyckte jag. En uppfattning som jag tydligen delade med andra tittare eftersom den kören fick flest röster.

5 thoughts on “Lång sommar

 1. Min mamma säger att det var en mycket fin, varm och lång sommar det år jag föddes och det var 1969. Å jag är septemberbarn. 🙂

  HA det fortsatt gott.
  Fridens liljor

 2. Jo, detta har varit en bra sommar tycker jag också
  och så härligt med dessa sköna sensommardagar vi får uppleva och nu även i September
  och hoppas vi får fler av dem.
  men visst behövs det regn för naturens skull, men det kunde gärna få regna på nätterna
  ha en fin fortsatt söndag

 3. Jag minns från min barndom att 1955 och 1959 var väldigt fina somrar, men några fakta har jag inte. Njuter dock i fulla drag av den här fantastiska sommaren!

 4. Ja, den här sommaren har varit fantastisk! Vi fick sommarvärme redan i maj och det hör inte till vanligheterna. Jag gillade också Rickards kör så det blir till att se Körslaget även ikväll. Önskar dig en fin dag!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s