Vem kan slå en pensionär ?

Att det är höst nu märks på att mornarna är kyliga. Men när solen tittar fram så är det riktigt skönt väder

Jag följer programmen på SVT där unga människor får utmana pensionärer. Skrämmande att se i vilken dålig form deltagarna är. Med mina 64,5 år kan jag inte riktigt identifiera mig ännu med pensionärerna
men jag tror att jag är i bättre skick än de flesta av de unga deltagarna. Dvs innan de börjar ett bättre liv. Om dom håller fast vid nya goda vanor så blir jag snabbt passerad.

6 thoughts on “Vem kan slå en pensionär ?

  1. Tror tyvärr det beror på att man tagit bort så mycket av gympa/idrottslektionerna i skolorna. Jag gick skrivarlinje på folkhögskola för ca 10 år sedan. I schemat ingick idrottslektioner. Jag var nästan 50 år och de flesta andra var runt 20. Jag var förvånad, mycket förvånad, att jag var bland de vigaste!!! Fick också den kommentaren att vi nog hade en annorlunda gymnastik i skolorna då vi var yngre…då de jämförde sig själva med SINA föräldrar också, som då var i min ålder.

  2. Det har jag inte sett..jag ser inte så många program på teve, mest naturprogram och nyheter! Men visst är det skrämmande att en del har så dålig kondis, alla gillar väl inte att träna på gym och så (inte jag) men vardagsmotion! Det är viktigt.

  3. Det gäller o hålla sig i form så mkt man bara kan. I dag va jag på styrketräningen som jag försöker 3 ggr i v o i går blev prom ca 12 km sammanlagt. Förra veckan gick jag ca 5, 6 mil. Har nyligen fyllt 67 men känner mig som 27 om ens det. En del har dålig kondition men det är skrattretande när folk springer efter en buss el spårv för o åka en el ett par hållpl. Väldigt fin bild. Får se vad jag hamnar på prom i morgon, ska bli fint sägs det, hoppas det.
    Ha det bra vännen o hälsa så gott.

  4. Någon systematisk träning blir det inte här. Men mina två “pensionärsdagar” varje vecka används bl.a. till långa hundpromenader. Det får duga. Och när jaktsäsongen drar igång med Oskar så blir det ännu mer.

  5. Ja, man blir verkligen mörkrädd när man ser de här ungdomarna. Men programmet visar ju också hur förhållandevis lätt de kan träna upp sig om de bara lägger tid och arbete på det. I vår ålder krävs lite mer, men de där pensionärerna är inte speciellt representativa för sin generation helller. De flesta är inte så där spänstiga i deras ålder.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s