Ny teknik

Alla som följer min blogg vet att jag är nyfiken på ny teknik när det handlar om mobiler, plattor,TV m.m. Mitt senaste inköp var ett byte från Iphone 4 till Iphone 5. Men det händer mycket just nu och det är svårt att hänga med i svängarna. Och dessutom sätter förståss ekonomin gränser.

En av nyheterna är att Comhem lanserar sin nya TV-tjänst, Tivo, i dagarna. Det går att spela in flera kanaler samtidigt och i princip se på programmen när man själv har tid och inte när det sänds. Det går också att se samma utbud i Ipad och Iphone som i TV:n. Det kommer också att gå att få tillgång till Netflix via den nya boxen. Kostnaden kommer att ligga mellan 150 och 450 kr per månad. Det verkar intressant men jag ska avvakta ett tag med att skaffa det.

Skickat från min iPad

När det gäller andra nyheter så har jag fortfarande inte skaffat Windows 8 och ej heller uppdaterat Ipad, Iphone till ios 7. Windows får vänta tills jag byter pc nästa gång, när det nu blir. Och uppgraderingen till ios 7 gör jag när de flesta buggarna är tillrättade. Just nu handlar diskussionen på nätet mest om hur man backar tillbaka till tidigare version och då känns det som det är läge att vänta.

5 thoughts on “Ny teknik

 1. jo, det finns mycket nytt som kommer hela tiden, jag tittar väl inte på tv på det viset så att jag skulle behöva ha sådana tjänster
  Sv; tur att vår stora kastanj står långt ifrån bilen 😉
  kramar

 2. Ett gott råd. Gör inte uppdateringen. Än. Jag gjorde det igår på min telefon och ångrar den. Jag hatar deras nya gränssnitt. Den är ful, den ser ut som en unge hade gjort det. Den är gräsligt. Kommer ta tid innan jag gör uppgraderingen på min mini iPad. Tillräckligt irriterande att jag uppdaterade wordpress på paddan. Det ångrar jag med.

 3. Suck, jag märker att jag köper nya dyra teknikprylar men aldrig lär mig hur jag kan utnyttja dem. Tänk om någon kunde starta en firma med såna tjänster, den skulle gå jättebra. Alla har ju inte hemmavarande barn som kan ta itu med föräldrars okunskap.

 4. Jag köpte 8:an när den var ny och bara kostade några hundralappar. Har Dual Boot med både 7 och 8, men använder inte 8:an. Fula platta bilder på startskärmen, jobbigt Ribbon-gränssnitt – usch. Men förr eller senare lär man väl bli tvungen att uppgradera.

  Men det är klokt att avvakta. Uppgraderade min Aldiko-app igår och nu går det inte att se hur länge man kan ha kvar bibblans böcker (e-böcker). Önskar jag kunde backa tillbaka. Det går med vissa appar.

  Jag kör med HDMI-kontakt från telefonen till TV och är nöjd med det. Tittar mest på SVT Play.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s