Söndag morgon

Det är fortfarande den gröna färgen som dominerar hos träd och buskar även om  Lönnen här nedan är klädd i höstskrud. Det är 9 grader varmt här i Karlstad nu på morgonen och jag hoppas att vädret blir soligt och fint. Det regnade igår nästan hela dagen men jag hade tur när jag tog min morgonpromenad. Bara lite småregn och det får man stå ut med.

Det blev inget besök  på konstutställningen igår men vi ska försöka att komma iväg dit idag.

Lönn 01

Aroniabusken i trädgården har dock skiftat till höstskrud. Det är en fin buske tycker jag. Den är vacker när den blommar men även bladen är dekorativa hela sommaren och hösten. Dessutom är de svarta bären ätliga. Innehåller mycket oxidanter. 

Aronia

 

Recept på Aroniasylt finns på länken nedan. Jag försökte använda Bädda in från sidan där receptet finns. Jag kopierade koden men lyckas inte hitta hur jag klistrar in en sån kod i inlägget. Nån av er WordPressare som vet hur man gör?

http://www.kokaihop.se/recept/aronis-sylt

12 thoughts on “Söndag morgon

 1. mm, aroniabuskar är vackra, vi har många sådana här i trädgården
  det regnade tidvis här också igår
  Sv: håller med om att det vore enkelt och smidigt ifall tandläkarna skickade e-mail och man som patient kunde ändra tiden så att den passade också via nätet
  kramar

 2. Höstfärgerna är verkligen vackra – särskilt alla röda träd och buskar. Men det är ändå hela blandningen av färger som gör hösten, och en blå himmel som bakgrund är ju verkligen pricken över i-et 🙂

 3. Här finns det också fortfarande mycket grönt kvar på träd och buskar, och de vackra röda löv som kommit på en del träd har blivit bra mycket gleasare p.g.a blåsten
  men det är soligt och fint här i Stockholm idag
  så fina bilder av de vackra höstfärgerna
  ha en fin fortsatt söndag

 4. Har aldrig hört talas om dem, men sett dem, jag visste alltså inte namnet.
  Här är det mest grönt också men det börjar skifta mer och mer.
  Jo, allvarligt så lekte ekorren och fåglarna, ungar bara.Den klärttrade upp i trädet och jag sa: du rör inte fåglarna, men fåglarna kom dit och de skuttade runt tillsammans. Detta är sant. Jag blev lika förvånad jag. Så det är nog bara äggen eftersom ungarna redan kläckta.

  Sol här idag och 15 grader. Skönt skönt

 5. Höstens färger är underbart vackra! Aronia har blivit mer och mer populärt att plantera. Bären ger som du skriver, en god sylt, men jag har också smakat saft och till och med glögg på Aroniabär…Mycket gott!

 6. Alltså Aronia är så läckert! Vi fick marmelad häromdagen gjord på Aronia, det var en höjdare. Mer smak än svarta vinbär, lite kryddigare, passar till vilt.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s