Mera nostalgi

Det finns nu fyra stycken DVD med filmer som bygger på Maria Langs deckare. Det kommer fler. Redan den 6 nov så kommer nästa ut. Vi har tidigare sett Inga flera mord och Kung Liljekonvalje av dungen och nu  väntar Mördaren ljuger inte ensam samt Rosor kyssar och döden.

Maria Lang ensam

Det är mycket nostalgi från oss som har lästa alla deckarna och upplevt tiden när hon var deckardrottning i Sverige. Det fanns inte så många kvinnliga deckarförfattare då men hon är värd att minnas åtminstone för de första böckerna. Sen blev det sämre tycker jag och det är jag inte ensam om att tycka. Mördaren ljuger inte ensam som är hennes första bok

Maria Lang Rosor

Filmerna är välgjorda och klart sevärda vare sig man har läst böckerna eller inte.Tuva Novotny är precis som jag har föreställt mig Puck. Ola Rapace är aldrig dålig men jag har haft en annan bild i huvudet när det gäller Christer Wijk.

Man har lagt ner mycket tid på att skapa autentiska miljöer vilket bidrar till att att det blir rätt atmosfär.

2 thoughts on “Mera nostalgi

  1. Festligt att så gamla böcker fortfarande kan kännas aktuella till sitt innehåll. Roligt också att man bemödat sig med miljön, det måste ha varit ett stort projekt för så mycket är ju annorlunda.

  2. Kvinnliga deckarförfattare var verkligen inte vanliga så jag läste böckerna med stort nöje! Även om det visst fanns en skillnad kvalitetsmässigt men det tycker jag gäller många författare.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s