Fiction och verklighet

Jag tittade på programmet Sverige på SVT igår som jag tycker  är ett bra program. Jag gillar särskilt intervjuerna som  Programledaren Ann-Marie Rauer håller med gäster i programmet. Igår var det deckarförfattaren Mons Kallentoft som besökte studion. Jag har läst hans deckare som är skrivna på ett speciellt sätt med en “kommunikation” mellan brottsoffren och polisen Malin Fors.

Programmet är förinspelat men det var märkligt att se intervjun med honom. Han som är uppväxt i Ljungsbro utanför Linköping brukar förlägga delar av handlingen där.

Samtidigt kunde man se på nyheterna om de tragiska morden som ägde rum just i de trakterna. Det kändes lite konstigt

kallentoft

b

c

5 thoughts on “Fiction och verklighet

  1. Det som skrivs i kvällspressen nu om olika skjutningar och våldsbrott påminner onekligen om en rysare av Kallentoft eller kanske till och med Wallander när det kommer till att binda sin offer i en källar och slå ihjäl en person som försöker ingripa. Men jag är inte säker på att bilden av det stegrande våldet är rätt, den kan vara fel och orsakas av medias vinklingar.

  2. Läste att det sker mindre mord nu än tidigare. Kan det stämma????? Tänk så många som blir drabbad varje gång nåt sånt tragiskt händer. Jag tänker då på familjer och vänner.
    kramen

  3. Jo, våldet minskar. Toleransen för våld är mycket mindre idag. Förr var det tillåtet att aga barn och pojkar som “busade” brydde sig ingen om.

    Antalet mord ligger numera konstant på ca 100 om året.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s