Sunday morning

Vi anlitade en firma i början av hösten för att få hjälp med att ta ned en del träd och buskar. Den Sibiriska ärtbusken såg mer ut som träd än buske. Vår stora Skugmorell är nog definitvt borta efter att företaget fräst ner stubben. De stora rötter som fanns kvar efter detta tog jag med en del möda upp.

Vi hade tänkt att behandla Sibiriska ärtbusken likadant men problemet är att flera viktiga ledningar finns under jorden där den stod och vi vågade inte låta företaget göra en stubbfräsning. Så det mest troliga är att den skjuter nya skott till våren. Helt OK att den är kvar. Vi måste bara hålla ner den så att den inte blir för stor

Nu kommer den första svampen på stubbarna. Nån slags trädticka tror jag att det är.

Jag har bl a lämnat bidrag till Röda Korset som ett stöd till alla som har drabbats av orkanen.

Tråkigt men den här “annonsen” på min Facebooksida gör mig tveksam. Är det en seriös insamling eller inte? Nån som vet?

insamling

14 thoughts on “Sunday morning

 1. Det var en riktig bamsing det där.
  Huruvida det är seriöst eller ej är ju svårt att svara på. Men jag skulle nog inte skänka dit. 50:- är ju vad de går ut med seriöst så det kan ju vara en luring. Har aldeig sett symbol eller namn tidigare.
  Ha en fin söndag. Sol här idag med 10+ mer vår än höst ute.

 2. Naturen kanske gör “jobbet” med stubben, även om det tar längre tid?
  Skönt med lite solsken, för här har den iaf lyst idag. 🙂
  Vet inte om länken är seriös eller inte…
  Fridens liljor

 3. Det lär ju inte bli nåt stort träd igen, även om det skulle råka växa upp nån liten kvist där! Annonsen har jag ingen aning om…jag försökte ju skänka via sms, men det gick inte då man har kontantkort…

 4. Tråkigt med reklamer här på wordpress, men jag har förstått att dom på det sättet finansierar sajten så den kan vara gratis för oss.
  Själv har jag betalt 99 USD för att slippa reklam på min sajt. Nu tycks där ändå finnas sån… ser den inte själv men har bett aktiva läsare rapportera om ad:s dyker upp.

  1. Carita! Finns det reklam på wordpress ? Har aldrig märkt det. Kan kanske bero på att jag har installerat adblock på min dator och då slipper jag reklam överallt. Och det är gratis.

   1. Kanske jag måste kolla det ad-blocket som du installerat. Jag hoppas bara det inte inverkar menligt på andra sidor som jag VILL se – t.ex. sajten för den tidning jag jobbar för själv (där finns betald reklam) osv.

   2. Jag kan säga så här. Du kan ju använda 2 webbläsare. En du har adblocks och en som du inte använder adblocks. För när du installerar den dödar den typ all reklam. Definitivt de som blinkar och tar över. Reklamen är borta i tidningar, Facebook och bloggar. Tidningssidorna laddas också mycket snabbare.
    Men jag kan ju förstå att tidningarna lever ju på annonser. Men också förstår människorna som blir irriterade på alla blinkande annonser och stora blaffar som tar över sidan innan man kan komma någonvart.
    Ja själv vill inte bli matade av annonser som systemet har bestämt sig för att jag borde se. Har jag sökt efter en kamera vill jag inte se reklam på kamera resten av året, jag hellre äter taggtråd än att bli utsatt för det igen. Vill jag hitta nåt vill jag söka själv.
    Ja känner mig omyndigt förklarad när systemet ska bestämma över mig. 🙂

 5. Det är nog ingenting felaktigt med den där annonsen och man kan nog lika gärna lämna pengar till dem som till någon annan. Kanske speciellt när det gäller en katastrof på ett ställe som Filippinerna.
  Kram, Ingrid

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s