Dikt och verklighet

Jag har just sett näst sista delen av TV-serien om familjen Kennedy. Den sista delen kommer rätt sent i kväll så jag väntar nog på reprisen som sänds i morgon e.m. Mycket bra serie tycker jag. Om man läser vad klanen Kennedy har gått igenom i verkliga livet så framstår inte serien som överdriven. En märklig släkthistoria.

kennedy 07

Familjen Kennedy på bild från 1938. Från vänster; Eunice, Jean, Edward (i knät på sin far), Patricia, och Kathleen. Stående från vänster; Rosemary, Robert, John, Fru Kennedy och Joseph, Jr.

Jag kommer också att  kolla på norska serien Hjem i kväll. Det blir mycket soffsittande men jag har i alla fall gått en långpromenad. Så det kanske jämnar ut sig……

————————————————————————————

Jag har inte gett några pengar till det tiggare som nu också finns på Karlstads gator ännu men efter att ha läst flera reportage om vilken misär de här människorna lever, så kommer jag nog att göra det i alla fall. Hur tänker ni som läser min blogg?

4 thoughts on “Dikt och verklighet

  1. Jag har sett en del av det som sänts om Kennedys, det har ju varit en hel del denna veckan. Jag har också läst boken om Klanen Kennedy, mycket intressant. Tiggarna, ja, det ser ju hemskt ut, men jag läser ju också om ligor som styr dessa, inte kul. Så jag är väldigt kluven där…

  2. Haha… Nej, det gör det faktiskt inte. Tror den här länken är lättläst http://www.svd.se/nyheter/inrikes/stillasittande-kan-vara-livsfarligt_7173601.svd Jag läste hela den australiensiska forskningsrapporten när den kom ut någon gång 2009 eller när det nu var. Den är på engelska och dessutom avsedd för vårdfolk och jag har dessvärre ingen länk till den. Man kan inte kompensera stillasittande med träning, stillasittande är en riskfaktor i sig. Ju längre man sitter desto mer ökar risken. Däremot kan man röra sig under tiden, t ex avstå från fjärrkontroller, resa på sig när reklamen kommer och liknaden. Bara att ställa sig upp lite då och då har stora helsoeffekter.

    Jag har inte sett serien ännu, men den finns på svtplay till mitten av december så det ska hinnas med. 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s