Första söndagen i Advent

Strax dax för första avsnittet i årets julkalender i SVT. Det skall bli spännande att se hur dom har lyckats med att filma Barna Hedenhös.

Igår höll vi oss mest inomhus eftersom det var halt väglag och vi  dessutom inte hade behov av att handla något. Idag är det skyltsöndag och vädret får styra om vi tar en tur ner till stan eller stannar hemma och tar det lugnt.

ljusboll rod

Ljushjarta

Apropå julkalendrar så går Pagden (pakten) i repris på DR1. Det är en repris från år 2009 men vi såg inte den då. Kanske blir det tid att göra det i år.

Et juledrama af Maya Ilsøe. Avsnitt 1 av 24. Ved den første solopgang i julen må nissepigen Lyda søge skjul i skolens varme fyrrum, sammen med sin far og storebror, mens hendes mor må forsøge at hindre den onde Iselin i at få magt over nisserne. På skolen lægger Lyda mærke til Malte, som også fornemmer hendes tilstedeværelse, selv om han ikke kan se hende. Malte har også rigeligt at se til med klassens hårde drenge, som venter på ham.

6 thoughts on “Första söndagen i Advent

 1. Jaha… Nu påminde du mej om vad det var jag skulle göra idag: Titta på julkalendern!! Glömde så klart bort det… Men den går väl i repris nån gång ikväll, hoppas jag??? Barna Hedenhös är så-å-å nostalgi för mej, så jag hoppas verkligen att de inte har “förstört” dem i julkalendern utan att man känner igen dem från barndomens seriealbum. 🙂

 2. Tack för repris-tiden, men jag kunde inte hålla mej så nu har jag precis sett den på SVT-Play här på datorn istället! 🙂 Fredde Granberg är PERFEKT i rollen som Ben!!

 3. Här är det högtidligt tändande av julgranen om en timme. Men vi har ingen lust att ge oss ut, för det är rätt ruggigt väder och julmysigt nog här hemma 🙂

  Ha en fortsatt fin första advent!

 4. Hinner knappt titta på TV alls. Men adventsfirande var jag på ett idag. Sedan tror jag nog resten går bra. Det blir att kasta, kasta kasta. 3 Skåp vaeav en ,medöver -ch undekåp är kastat så jag har inte plats för mer. Ska ta lite fram det viktigaste. Kommer inte ihåg allt jag hade så det lika gärha åka ut.
  Sen blir det som vanlgi igen men Barna Hedenhös har jag så klart missat, sov nog lite då också.
  Men julen blir nog som vanligt skulle jag tro

  Hoppas ni kom ut, här gick det inte, allt på balkongen, tunga saker har blåst iväg.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s