Att blogga eller inte blogga

Ja det är det som är frågan. Just nu har jag nästan lika besökare på Twitter, Instagram och Facebook som på bloggen. Jag är medveten om att det delvis beror på att jag har varit passiv under nästan fem veckors influensa men det finns också en klar långsiktig trend att besöken minskar.

Jag är sysselsatt med en hel del IRL också vilket väl bara är bra. Man kan inte hålla på att surfa hur mycket som helst.

Jag ska fortsätta ett tag till så får jag se hur det utvecklas.

Skickat från min iPad

7 thoughts on “Att blogga eller inte blogga

 1. Visst är det så, jag känner också att jag vill tillbringa tiden mer i verkligheten, och mer lär det väl bli när det blir skönare ute! Men visst är det roligt att läsa lite bloggar och även skriva lite själv. Ibland. Ha en fin dag!

 2. Min snart 80-åriga pappa håller på en hel del med Twitter, medans jag knappt ens vet vad det är! <:-) Han hade även Facebook-konto långt innan mej… Men jag tror att jag var före honom med blogg iallafall – och den tycker jag bättre om att göra inlägg i än på tex Facebook. Men generellt så borde ju intresset för att både läsa bloggar och själv blogga avta framöver, för så brukar det ju bli med det mesta när nyhetens behag så att säga har lagt sej. Personligen lär jag väl hålla på lika länge som de som jag kallar mina internet-vänner också gör det, ibland mer engagerad och ibland mindre. Det går lite i perioder hur roligt jag tycker det är – men för det mesta gillar jag bloggandet och tycker att det ger mej något mer/djupare än bara tidsfördriv! 🙂

  Trevlig helg på dej!! 🙂

 3. Ja, det är en stor fråga.
  Jag är kvar. Skaffade aldrig twitter, har instagram men vet inte om jag tycker om den. Alla selfies gör mig deppig bara.
  Facebook är jag inte heller någon hängiven användare.
  Jag går mot strömmen. Och finner mig i att färre som läser och få som kommenterar.
  Hetsen är mindre på bloggen.
  Jag står bara inte ut med ständiga uppgraderingarna på FB.
  Men jag säger inte att jag aldrig aldrig ska falla.
  Jag har haft facebook ända sen de startade. Men var inte alls intresserade.

 4. Jag känner oxå att nu då det börjar våras ute så får allt datorn mindre uppmärksamhet. Älskar att skriva men man vill ju ta sina bloggrundor oxå och det tar tid.
  Ha nu en skön eftermiddag.

 5. Jag föredrar bloggen – ja LIVET kommer ju i första hand – men om man jämför med FB och alla andra sociala medier är bloggen det absolut trevligaste och jag tror att det är många som uppskattar lite mer än korta statusuppdateringar, för mina besökare ökar stadigt. De har länge legat på runt 200, men nu har jag runt 250 unika besökare per dag och det är jag mer än nöjd med.
  Ha en härlig helg!
  Kram, Ingrid

 6. Hej, Gunnar!
  Säger som övriga, en blogg/hemsida ger mer än korta meddelande via Twitter m.m.
  FB har inte alla så då utsluter man ju en hel del besökare. FB har jag aldrig haft.

  För min personliga del är det inte så viktigt att ha många besökare utan det är innehållet i kommentarerna som är viktigt.
  Det får ju inte bli någon tävling om vem som har mest besökare för då kan det ju kvitta.

  Jag ser ju på min gästbok hur många som läst i den, drygt 17.000 men endast 1.600 har skrivit.

  Jag surfar runt bland både nätvänner och andra men inte alltid att jag skriver en kommentar om jag anser att jag inte har något att säga om inlägget.

  Min viktigaste sida handlar om sjukdom i sköldkörteln och där får jag både mail och kommentarer i mängder. Har haft c:a 300.000 besökare sedan starten vilket ger en indikation på att just den sidan är viktig för många.
  Bra att profilera sig och kanske hålla sig till ett ämne.
  Bokbloggar finns många liksom bloggar om bara släktforskning, mat, trädgård , inredning eller vad det nu kan vara. Då får man besök av likasinnade vilket är givande.

  Eller så skriver man om det ämne man är intresserad av att dela med sig av för dagen och som man tror är av intresse för andra.
  Uppdatera gör man när man vill.
  Det finns ett liv utanför Internet också…
  Kram, Agneta

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s