Påskekrim

I Norge finns en tradition att läsa deckare under påskhelgen. Många drar till hyttan och varvar skidåkning med spännande läsning. Trots att det har funnits försök att skapa intresse för den här seden i Sverige så har det inte slagit igenom på samma sätt. Å andra sidan läser vi ju deckare under hela året så “what’s the point?”
Själv kommer jag att prioritera andra saker än bokläsning under helgen. Om det blir nån stund över så har jag tänkt läsa Kristina Appleqvists senaste bok. Jag har just läst klart Ramona Franssons bok “Korsfäst på Klädesholmen” som kommer ut i mitten av maj och jag återkommer med en recension.

Skickat från min iPad

7 thoughts on “Påskekrim

  1. Visst blir det deckare året om så den traditionen är inte helt nödvändig här! Men en kul grej ändå 🙂 Så du har fått tjuvläsa hennes nya bok?

  2. Det kanske mer är en grej för författarna, att komma ut med böcker till påsken…Gillar man deckare så läser man väl de året runt som du säger! Och visst är det fint i vår Stadsträdgård! När cafeet är öppet så kan man sitta där och ta en kopp kaffe och lukta på blommorna 😉

  3. Härlig sed, tycker jag! Påminner lite om när jag och min kusin var själva i mormor och morfars gamla kåk några dar varje sommarlov när vi var i högstadieåldern. Då varvades “frihetslekarna” med sträckläsning av gammal kiosklitteratur som vi hittade på vinden. 😀

  4. Okej. Jag skickar en gren med posten så vi se ur det går först 🙂
    Måste nog ominstallera igen så jag önskar redan nu en Glad Påsk

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s