Rykande färsk deckare…

Som jag har nämnt många gånger förut här i bloggen så läser jag gärna deckare på engelska. En av anledningarna är att det brukar dröja nåt år med svensk översättning av böckerna. När det gäller Donna Leon brukar det dröja ännu längre. By its cover har kommit ut i år och jag ser fram emot att läsa mer om commissario Brunettis öden i Venedig.

Venezia 03

Här några bilder från förra sommaren när vi besökte Venedig. Dit vill jag absolut resa till fler gånger.

Venezia 01

Venezia 02

Idag ska vi på kalas hos V som fyller 7 år.

Blogg statistiken säger 6 666 kommentarer sen jag bytte bloggvärd till WordPress. Kan det bli sexigare?

12 thoughts on “Rykande färsk deckare…

 1. Gunnar!
  Det är ett elände med Donna Leons böcker. Dröjer evigheter innan dom kommer på svenska och ännu längre till pocketformat. Jag köper alla pocket då jag sparar på dom för dom ger en bra bild över hur allt fungerar i Italien/Venedig. Som en liten historielektion. Hoppas på att barnbarnet läser dom i sinom tid 😉 Han är redan, vid 8 års ålder, en riktig bokmal liksom hans far..
  Nåja, det är ju min dotter som läst/läser högt varje kväll innan sovdags 🙂

  Den senaste jag läst är “Saknad till döds” och den var inte så bra som vanligt.
  Innan denna, som du nu läser, kommer på svenska/pocket hinner man väl avlida….Grrr
  Snart dags för Father Brown som jag vet att du gillar men sedan blir det spännande att se vem som blir Mästarnas mästare! Så blir det Poirot på Sjuan också i kväll…härligt!
  Jag bävar inför hans sista fall….vet ej & vill ej veta hur den slutar 😦
  Trevlig söndag!

 2. Nej knappast, det ska vara en sexa till först i så fall.
  Ja det är kul att studera fåglarna men har inte alltid gjort det, kom med digitalkameran när jag upptäckte dem. Skator är smarta. Du har så rätt, oförtjänt dåligt rykte och det där att de stjäl bestick och grejor är helt fel. De stjäl inte mer än andra. Kanske ser något som skulle vara snyggt i boet, men de är inte ute för att stjäla.
  Här vill vi också har slut på regnandet och värmen vill vi ha tillbaka den bara försvann.
  Men om ni åker till Venedig får ni ju ännu mer vatten! Larvar mig bara.✌(◕‿-)✌

 3. Om man ska spinna vidare på sexigheten, så var ditt inlägg vått också!! 😉

  För närvarande blir jag typ helt nervös av att se hus stå i vatten på det viset som på dina Venedig-foton!! 8-X Kan inte låta bli att undra hur det ser ut i källarna, och hur sjutton dom lyckas få husen till att INTE mögla och ruttna bort!? Igår stod det flera centimeter vatten på golvet i källarrummet som vi håller på att bygga… :-(~ Har ju inte fått tak på det än, och avloppet är heller inte klart än… Så när det regnade så hiskeligt som det gjorde igår, hann helt enkelt inte marken runt omkring svälja allt vattnet som kom från golvbrunnarna. Bygget tar ju ingen skada av det, men det såg verkligen inte kul ut… Så hoppas att vi kan få avloppet grävt inom det snaraste!

  Kul idé att göra en fondtapet av fotot på den gamla väggen med alla tapetfragmenten! 🙂 Skulle det visa sej att vi inte kan spara den verkliga, så är det absolut ett bra alternativ!!

 4. Jag funderar på att söka som brevbärare i Venedig då jag nu är en badtant så borde jag ha goda chanser.Det är en häftig stad som jag gärna skulle vilja besöka.
  Ha nu en skön dag.

 5. På något sätt så ryser det i mig när jag ser hus som står i vatten. Jag har försökt tänka ut hur det kan fungera utan att grunden blir förstörd och allting möglar och ruttnar och källare blir fyllda. Men jag har inte lyckats. Tur att de som bor det har klurat ut hemligheten med detta boende. För det måste de väl ha gjort efter flera hundra år.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s