GUNNARDECKARE

I write in Swedish, English and Italian about my big interest in crime novels, where I have a collection of 1000 books at home. I also blog about other things that I am interested in. ….Please leave a comments in my blog…Per favoreLascia un commento in italiano…Lämna gärna kommentarer i min blogg tack!

Resedrömmar

2 Comments

Vi har rest till Italien flera år i rad men i år blev det  Lübeck istället. Det var inget dåligt alternativ. Vi hade det jättetrevligt och bra där. Men längtan till Italien är stor och nu har vi anmält oss till kurs i Italienska för nybörjare. Vi har lärt oss en del fraser under resorna och har framförallt ett ganska bra passivt ordförråd- Dvs att vi förstår ofta rätt bra vad som sägs och skrivs men har svårare att formulera hela meningar. Kursen pågår under hösten och kanske med fortsättning under våren. Kan var kul att åka ner till Italien sen och testa våra förhoppningsvis nya språkkunskaper.

italienska 02

italienska 03

 

Advertisements

Author: gunnardeckare

Jag skriver om deckare, trädgård, natur och våra resor till framförallt Italien/I write about crime fiction, garden, nature and travels to Italy and other countries/ Scrivo di libri gialli e sui nostri viaggi in Italia

2 thoughts on “Resedrömmar

  1. jag läste italienska på kvällskurs under ett par år. Det var intressant och givande men prata italienska det kan jag inte. Blandar ihop det med mina lika klena kunskaper i spanska men förstår ganska många ord. Alltid något. Själv funderar jag på en kurs i portugisiska. Lycka till med nya språket!

  2. Åh så trevligt ni kommer att få! Italienska är ett härligt språk. Jag kan en hel del, men man glömmer ju när man inte använder det så ofta.
    Lycka till med språkkursen.
    Kram, Ingrid

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s