Rykande färsk deckare

Louise Pennys senaste deckare publicerades i Canada den 26 augusti och jag har just hämtat ut försändelsen från Bokus. Den fanns att hämta redan på måndag men jag har varit borta i veckan. 

Louise Penny har skrivit flera böcker med  polisen Armand Gamache i huvudrollen. Det här är den 10:e boken i serien. Alla delarna är läsvärda men det var först med boken  The Beautiful Mystery som hon blev riktigt känd för allmänheten. Såväl den sistnämnda boken som efterföljaren How the Light gets in har gjort henne till en av de hetaste internationella deckarförfattarna just nu. Böckerna finns också på svenska men med en viss eftersläpning då förstås. Den som inte har läst böckerna bör göra det i tidsföljd eftersom handlingen hela tiden utvecklas och det är svårt annars att hänga med.

Penny long W h

 

6 thoughts on “Rykande färsk deckare

 1. Hej, Gunnar!
  Det kan man verkligen kalla färskt! Så trist att det alltid dröjer länge innan böckerna översätts vilket faktiskt kan bli problem för författarna som väl gärna vill sprida böckerna över världen så fort som möjligt samt därmed tjäna en slant.
  Trevlig läsning!
  Kram, Agneta

  1. Det bokförlag som gav ut de tre första böckerna i serien på svenska har beslutat att inte ge ut fler, eftersom de har sålt för dåligt. Majoriteten av Louise Pennys svenska läsare verkar föredra att antingen köpa böckerna på engelska eller låna dem på biblioteket, och eftersom det inte ger några inkomster till det svenska förlaget finns det tråkigt nog inget ekonomiskt underlag för att fortsätta utgivningen.

   1. Goda nyheter: ett annat svenskt förlag har bestämt sig för att ge ut Louise Pennys böcker. Den fjärde boken i serien kommer troligen ut någon gång i höst.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s