GUNNARDECKARE

I write in Swedish, English and Italian about my big interest in crime novels, where I have a collection of 1000 books at home. I also blog about other things that I am interested in. ….Please leave a comments in my blog…Per favoreLascia un commento in italiano…Lämna gärna kommentarer i min blogg tack!

En ovanligt torr sommar

7 Comments

Il 23 Settembre 2014

Läraren säger “Come ti chiami?” Jag svarar “Gunnar?” Hon säger då “È di cognome?” och jag svarar “Carlstedt”. Dags för lektion 2 i kursen Italienska för nybörjare idag. Som synes handlar det nu om första stapplande stegen på vägen till fördjupade kunskaper i detta vackra språk. Vi ska också kunna räkna till 10. När det gäller räkneorden (och en hel del annat också faktiskt) så kan man bli både hjälpt och stjälpt av kunskaper i franska. Orden kan vara nästan lika och det är lätt gjort att det blir på “fel” språk.

rakneord

Just nu läser jag Peter Robinsons deckare, Revolutionens barn, som kom ut på svenska i år. Den första boken som jag läste av honom är “En ovanligt torr sommar” som kom ut år 2001. Det gav mersmak.

Det kan man kanske inte säga om årets sommar även om det var en torr period i juli. Det märktes på farmen eftersom vårt “vattenhål nästan torkade ut.”

robinson torr sommar

 

Det är höstdagjämning idag. Enligt Google så heter det “Equinozio d’autunno” på Italienska. Ser trovärdigt ut.

 

 

d

 

Advertisements

Author: gunnardeckare

Jag skriver om deckare, trädgård, natur och våra resor till framförallt Italien/I write about crime fiction, garden, nature and travels to Italy and other countries/ Scrivo di libri gialli e sui nostri viaggi in Italia

7 thoughts on “En ovanligt torr sommar

  1. En ovanligt torr sommar tror jag att jag ska prova på!
    Buona giornata!

  2. Complimenti Gunnar!
    Mi ricordo quando ho iniziato il mio corso di svedese 😉

  3. en inbjudande bok. Att den är tjock tilltalar mig ännu mer.

  4. Jag är rädd för att du efter en termin kommer att gå över till att skriva allt på italienska på din blogg. Jag har satt upp mig på kö på sista Robinson.

  5. I morgon är det dags för det tredje kurstillfället i portugisiska så i dag gör jag läxan. Känner att jag måste plugga för att det ska bli lite allvar av det!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s