Tramonto

Domenica,28 Settembre

stugan 23

Efter det att vi fått skogen närmast stugan gallrad så ser vi mer av kvällssolen . Den hade inte synts alls i den här kameravinkeln om inte det hade skett. (Fotot är från igår den 28 sep).

Gösta och Rickard jobbade aldrig på söndagar. Dom var kristna och lärda att man inte jobbar på vilodagen. Det hade nog också en praktisk betydelse. Med hårt arbete i veckan fram till lördagen kl 18 var det kanske nödvändigt med en dags vila i veckan. Vi känner det också när vi är där nu. Det känns fel att hålla på med snickeri, målning och annat där när det är helgdagar. 

Rubriken, Tramonto, betyder solnedgång.

——————————————————

Läste i DN idag om hur en person lyckades överleva den fruktansvärda virussjukdomen, Ebola. Han kan nu hjälpa andra smittade eftersom han är immun. Det enda man kan göra här hemma känns det som,  är att skänka pengar till Läkare utan gränser och andra hjälporganisationer.

EBOLA VIRUS

 

 

 

 

8 thoughts on “Tramonto

 1. Hej, Gunnar !
  Fint med ljuset och de där höga träden utan grönt som står kvar skulle jag gärna ta ner så att ni får fri sikt. Antar att det är Tall och dom blir ju inte vackra. Björk däremot gillas här 🙂
  Stuga o stuga…..hus kallar jag detta för. Dottern bor permanent i något liknande men lite mindre tror jag, omgiven av en skog med tall som tillhör kyrkan. Gallra där skulle inte vara fel…är väl deras jobb eller?

  Att Ebola smittas via blod och inte luften är ju en tröst i bedrövelsen. Verkar vara lite som Aids. Nåja, vi hade ju ett misstänkt fall här i Sverige och såklart att dom som kommer hit tar med sig många sjukdomar. Blir så numer när alla reser långväga.
  I alla tider har det funnits sjukdomar som skördat många liv och detta fortsätter. Mediciner kommer men vips så är det ett nytt virus…tar aldrig slut.

  Morfar sa alltid att på söndagen ska det inte arbetas minns jag. Mamma fick en liten diskret tillsägelse då hom satt och sydde…på en söndag…hemska tanke. Men jobbar man 6 hela dag/vecka så skulle kläder lagas…fick bli söndagen.
  Klart att vi alla mår bra av vila….stressa av…
  Nu ska jag in på eländiga FB och lära mig mer….suck!
  Kram, Agneta

 2. Det att inte jobba på söndagen / vilodagen känner jag igen från när jag var barn:
  och p.g.a mina föräldrar tillhörde en frikyrka så var det extra strikt med detta
  Ja, det är så hemskt med Ebola som härjar i västafrika
  och man beundrar de som jobbar där och försöker hjälpa de sjuka och samtidigt riskerar sin egen hälsa

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s