Dubbelt så bra

Motivationen att blogga har växlat den senaste tiden och jag har övervägt att lägga den i malpåse. Istället har det blivit så nu att jag inte bara har fått fart på Deckarbloggen utan också startat en blogg på Italienska. FB och Instagram är bra för enstaka bilder och inlägg men man kan utveckla det man vill förmedla bättre i en blogg.

Igår kollade vi på ett avsnitt av Morden i Midsomer . Det var det första programmet där Scott blev Barnabys assistent. Han avlöste Troy som var den första i den rollen. Scott blev ju sen utbytt mot Jones.

Snittet på besökare i Gunnars blog Italiano har bara varit 3 st per dag första veckan. Ganska få med andra ord. Men man måste ha tålamod när man startar något nytt och jag hoppas att fler läsare tillkommer efterhand.

midsomer 2

Efter ett par dagars fysiskt arbete på gården med målning och gruskörning så får det bli mer inomhusaktiviteter idag. Jag ska plugga hårt på veckans hemläxa i Italienska. Bl a ska vi nästa gång kunna alla räknetal. Kan bli svettigt att lära sig tror jag men det är bara att gilla läget.

En tur till Återvinningen, som faktiskt har söndagsöppet, har jag tänkt göra i alla fall. Det finns en hel del som behöver fraktas dit. 

Apropå fysiskt arbete så har jag lågt blodtryck och det har jag haft hela livet. Det märkliga nu är att jag samtidigt har hög vilopuls. Kan vara biverkningar av den medicin jag äter enligt läkaren. Jag äter Saroten varje dag(tidigare Tryptizol) 

Nån som har råkat ut för samma sak?

6 thoughts on “Dubbelt så bra

 1. Själv äter jag medicin för högt blodtryck. Tanten i blodtrycksmanicken vi har här hemma sa i morse att jag var optimal. Så jag ska trappa ned på tabletterna, jag tror inte jag behöver dom egentligen. Fick dom just innan vi åkte till USA för sex veckor, och nu när vi har kommit hem tänkte jag testa att dra ned på dom och sluta.
  🙂

 2. Visste du att Poirot har återuppstått? Mer på min FB-sida!
  Men fy fanken då,,,saroten…är det de där små hemska röda ? Fick jag för 30 år sedan och blev ju helt knäpp av dom. Tog flera år att bli människa igen men då med hjälp av Bensodiazepiner. Tas dagligen här sedan 30 år tillbaka för dom passar mig tydligen bättre.
  För lågt blodtryck hade jag faktiskt då när jag tog Saroten, och fick piller för att höja det. Dom tog jag varje dag i åratal tills en läkare sa att dom ingen effekt hade…idiot. Låg på 90/70 och var jämt snurrig i bollen men med piller steg det något.
  Nu, med ålderns rätt ligger trycket på 125/80, men det varierar.
  Man ska ta trycket när man ligger ner och sedan resa sig för att se hur mycket det sjunker och det var mitt stora problem…det dalade tokmycket.
  Saroten är en gammal medicin.
  Att tänka på innan och under tiden du använder Saroten
  Du bör informera Din läkare om Du har:
  – nedsatt leverfunktion
  – hjärt-kärlsjukdom
  – besvärande yrsel ( hade ju jag p.g.a lågt blodtryck)
  – epilepsi
  – prostata- eller urineringsbesvär
  – schizofreni
  – mani
  – sköldkörtelsjukdom ( hade jag utan att veta om det )
  Källa: FASS
  Kram, Agneta

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s