GUNNARDECKARE

I write in Swedish, English and Italian about my big interest in crime novels, where I have a collection of 1000 books at home. I also blog about other things that I am interested in. ….Please leave a comments in my blog…Per favoreLascia un commento in italiano…Lämna gärna kommentarer i min blogg tack!

Läsning för unga killar

2 Comments

Ja boken Nidstången, kommer säkert också att läsas av tjejer men det är grabbarnas dåliga intresse för läsning som anses vara ett problem.

Här sammanstrålar två författare och en illustratör i ett försök att komma tillrätta med ovanstående problem. Det är Åsa Larsson som är en av Sveriges absolut bästa deckarförfattare som skrivit boken tillsammans med Ingela Korsell som skriver böcker för barn och unga och som också undervisar om barns skriftspråkande. Boken är illustrerad av Henrik Jonsson och hans teckningar påminner i alla fall mig om seriealbum för vuxna som blir allt vanligare. 

Som 65-åring är jag väl knappast målgrupp för en sån här bok men jag läser en del Fantasy-litteratur. Det här funkar inte för mig men jag håller tummarna för att den ökar läsintresset hos unga killar (och att även tjejer gillar boken)

Nidstången

Nidstången 02

 

Advertisements

Author: gunnardeckare

Jag skriver om deckare, trädgård, natur och våra resor till framförallt Italien/I write about crime fiction, garden, nature and travels to Italy and other countries/ Scrivo di libri gialli e sui nostri viaggi in Italia

2 thoughts on “Läsning för unga killar

  1. Jag gillar fantasy och läste den där trilogin Cirkeln, Eld och Nyckeln av Sara Bergmark Elfgren. Den är nog skriven i första hand för tonårstjejer, men var riktigt spännande.
    Jag har inte riktigt hittat in i vuxenserievärlden ännu. Men det kommer säkert med tiden…

    Jag har lite problem så gå in på min blogg via en inläggslänk, t ex http://kraka.moah.se/2014/10/28/galenskap-och-stalkers/

  2. Tyvärr är inte Fantasy min grej, men det är ju tur att vi tycker olika och får lov att tycka o!ika!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s