Skägg

Varifrån kommer den nya trenden att alla karlar ska anlägga skägg? Jag har haft mustasch större delen av mitt liv men nåt skägg har det inte blivit. Jag minns vilket rabalder det blev när ett gäng skäggiga karlar provocerade tittarna nån gång på 60-talet.

skäggen 02

Beppe var en av programseriens skäggiga karlar, de övriga var journalisten och nye underhållningschefen Åke Söderqvist, journalisten Edvard Matz, folklivsforskaren Jan-Öjvind Swahn, Lasse O’Månsson, radioröst och redaktör för humortidskrifterna Svenska Mad och Hjälp!, samt scenografen och mångkonstnären Yngve Gamlin. Alla bar skägg, utom Edvard Matz som anlade ett. 

Min farfars far hade däremot ett rejält skägg som framgår av teckningen nedan.

skägg 03

Jag använder numer Ipad/IphoneSå här långt följer de bloggare som finns i listan nedan. Ni hittar uppgifterna en bit ner på högersidan av bloggen. Om det är nån som tittar in här och inte hittar sig själv i denna lista så ge mig en blänkare om det så ska jag lägga till er. Det bygger givetvis på att funktionen finns i er blogg.

Följer blogg

 

3 thoughts on “Skägg

  1. Trenderna kommer och går och jag förmodar att det också gäller skäggen. Själv anlade jag mitt för 5 år sedan när jag bodde 3 månader i Karibien och en speciell tjej där tyckte att det var sååå snyggt… Sedan har det fått vara kvar. 🙂

    Ha en trevlig måndag!

  2. Som med mycket annat verkar det gå mode i skägg också. Min pappa hade det när han träffade min mamma något som min mormor inte gillade. Numera är det andra tider tack och lov! Sedan behöver inte alla se likadana ut ändå…

  3. Vilken fin teckning av din farfars far.
    Min familj är rätt så skägglös, även om farfars far hade nog också den typen av hårbeklädnad, medan farfar hade en mustasch som liknade den berömde mustaschen som var så där kort klippt på sidorna.
    Min far hade aldrig och inte jag heller 😉

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s