GUNNARDECKARE

I write in Swedish, English and Italian about my big interest in crime novels, where I have a collection of 1000 books at home. I also blog about other things that I am interested in. ….Please leave a comments in my blog…Per favoreLascia un commento in italiano…Lämna gärna kommentarer i min blogg tack!

Ebberöds bank

3 Comments

Schweiz centralbank, SNB, introducerar negativa depositräntor på -0,25 procent. Den negativa räntan gäller för insättningar i centralbanken.

ebberöds bank

Det danska (senare också på skånska) folklustspelet, Ebberöds bank, handlar om en bank som ger högra sparränta än utlåningsränta, vilket inte är så smart om man vill gå med vinst.

Det är väl orättvist att jämföra det med vad som händer i Schweiz men nog är det konstigt med minusränta. Om utvecklingen fortsätter så kanske vi får betalt för att låna? Den som sätter in pengar på banken får kanske betala för det?

Vi som har växt upp med flickorna Spara och Slösa vet inte vad vi ska tro längre. 

Spara

 

Advertisements

Author: gunnardeckare

Jag skriver om deckare, trädgård, natur och våra resor till framförallt Italien/I write about crime fiction, garden, nature and travels to Italy and other countries/ Scrivo di libri gialli e sui nostri viaggi in Italia

3 thoughts on “Ebberöds bank

  1. Så intressant! Vet du hur det fungerar?

  2. Ja, nog är det märkligt… Fast redan i början på 90-talet kostade det pengar att ha ett konto i Ecuador, och ingen ränta fick man heller. Jag struntade i att spara pengar där 😉

  3. Ekonomi är svårt. Och jag är ofta vilse. Men sköter mina åtagande dock.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s