Deckaråret 2014

När jag kollar på vad jag har läst under år 2014 slår det mig att jag inte läst så många deckare som vanligt.Några av orsakerna är att jag  har läst fler “vanliga” böcker, satsat på kurs i italienska, jobbat med annat och också sett fler deckare på DVD och Netflix.

Några har det dock blivit och här några exempel på deckare som jag har läst och gillat under året. Utan inbördesordning:

Louise Penny  The long way home, Elly Griffiths The Zig Zag Girl, Donna Leon By it´s cover och Peter Loveseys Diamonds dilemma är exempel på engelskspråkiga böcker.

Korsfärst på Klädesholmen Ramona Fransson, Poirot återkomsten av Sophie Hannah, Minns mig som en ängel av Kristina Appelqvist, Jan Mårtenssons , Den grekiska hjälmen och Fred Vargas Spökryttarna från Ordebeck är exempel på svenskspråkiga.

fred-vargas-01

b

The-Long-Way-Home-673x1024

c

07-minns-mig

 

5 thoughts on “Deckaråret 2014

  1. Fred Vargas, spökryttarna från ordebeck och Mårtenssons Den grekiska hjälmen har jag också läst. Får önska dig ett gott nytt deckarår och lycka till med det Italienska språket. Det kommer ni att ha nytta av framöver som jag förstår det.

  2. Språkkurser sköter sig inte själv har jag insett mer än en gång. Vår lärare säger att läxorna är frivilliga men gör man dem inte så är det svårt att hänga med. Därför pluggas det flitigt här 🙂

    Trevlig kväll!

  3. Det här året jhar jag rensat bland mina hyllvärmare, så det har blivit ovanligt få deckare för mig, eftersom deckare aldrig hinner bli hyllvärmare… Om bara min läslust kom tillbaka så skulle jag börja plöja igenom alla bra böcker som ligger här hemma och väntar på att bli lästa!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s