GUNNARDECKARE

I write in Swedish, English and Italian about my big interest in crime novels, where I have a collection of 1000 books at home. I also blog about other things that I am interested in. ….Please leave a comments in my blog…Per favoreLascia un commento in italiano…Lämna gärna kommentarer i min blogg tack!

Italiensk spänning

14 Comments

Jag har just hämtat 4 boxar med totalt 12 filmer med Montalbano i huvudrollen. Jag har inte läst många av Andrea Camilleris kriminalromaner och bara sett ett fåtal filmer. Jag brukar nästan alltid hävda att det är bättre att läsa deckarböcker än att titta på filmatiseringen. Här tänker jag göra ett undantag och se alla filmerna som jag kan få tag på och börja med dessa första tolv. Anledningen är att jag får språkträning på köpet när jag ser på dessa dvd.

Montalbano dvd

 

Advertisements

Author: gunnardeckare

Jag skriver om deckare, trädgård, natur och våra resor till framförallt Italien/I write about crime fiction, garden, nature and travels to Italy and other countries/ Scrivo di libri gialli e sui nostri viaggi in Italia

14 thoughts on “Italiensk spänning

 1. Att se på film är en bra språkträning. Vi fick ibland se film på engelskalektionerna. Först med synlig textremsa så vi kom in i dem sedan gick läraren fram och klistrade över textremsan. Roligt att upptäcka hur bra man kunde följa med ändå. Montalbano är bra!

 2. Verkar spännande. Finns det att köpa med svensk text? 🙂

  PS:
  (Köpte du Kancera? Upp 47% sedan december)

 3. Tänk också på hur märkligt filmerna är filmade. Oftast gatorna är helt tomma på folk, medan kontoret kan vara ändå befolkat.
  Men det är bra film att lära sig italienska på. 🙂

 4. Smart 🙂 Så gör jag också fast utifrån portugisiskan då… Men snappar upp mer och mer 🙂

 5. Jag misstänker att Montalbano kan var bättre att njuta av på film än i bok. Varför? Ja, italienska deckare, eller franska för den delen – Simenon är undantagen, är inte alls som vi är van vid från den anglosaxiska världen, eller svenska för den delen. Men ofta bra som film.
  God fortsättning 2015!

 6. Jag har varken sett eller läst dessa. Men att lära sig språket via film är ett bra knep. Vi ska snart titta på “Djungelboken” på spanska. Den kan man typ utantill på svenska, så det underlättar 🙂

 7. (phone ringing while Montalbano finally sits at the dinner table at home and is about to start eating what Adelina prepared for him)

  “Proooonto! Sto mangiando la pasta coi brooooccoli! Chi è che roooompe???”

  **angry face**

  Förlåt!! I know Montalbano by heart.

  Every.
  Single.
  Film.

  😉

 8. Italienska, världens vackraste språk!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s