Tiggare kan ingen vara…

……i Guds lilla barnaskara…

Det är många som har åsikter om de romanska tiggarna som sitter utanför affärer och på andra ställen med sina pappersmuggar. Många tycker liksom jag, att problemen måste lösas i hemlandet men tiggarna finns här och nu och jag har svårt att inte hjälpa det lilla jag kan med att ge dom pengar.

I Norge kommer det nu ett lagförslag om att förbjuda tiggeri och man vill också att det ska bli straffbart att hjälpa tiggare. Man kan alltså bli straffad för att visa medmänsklighet! Jag har alltid hållit  fram Norge som ett fint och föredömligt land men nu sjunker min aktning.

 

Tiggare Norge

Bilden är hämtad från SVT

 

2 thoughts on “Tiggare kan ingen vara…

  1. Ja, hanteringen av tiggeriet är omdiskuterad. Svårt att veta vad som är rätt.

    Vill politikerna få bort “ett oönskat beteende” så behövs nog det åtgärder man föreslår. Jämför att kriminalisera köpet av sex, inte bara försäljningen av det. Sedan kan man verkligen diskutera vad som är bäst och för vem det är bäst.

  2. Jag läste om detta idag och det gör mig sorgsen. Norge, där jag vistas så mycket gör det kriminellt att hjälpa människor som lever i fattigdom och utsatthet. Det är världens rikaste land som gör så. I fall så ansågs Norge som det rikaste landet i världen för ett par år sedan. Det kan ju ha hänt saker sedan dess. För mig känns det väldigt egotrippat!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s