Läsplatta

Min första IPad använde jag mest i jobbet. Jag drev ett projekt som handlade om digitalisering av ärendehantering och administration och ville inte använda plattan på fritiden också. Nu har jag börjat använda plattan för att läsa böcker också. Det funkar bra.
Läser nu Marcia Mullers senaste deckare. Om jag har fattat rätt så har ingen av hennes böcker översatts till svenska.

2015/02/img_5489.jpg

13 thoughts on “Läsplatta

 1. Jag är lite gammeldags och föredrar en “vanlig” bok. Helst pocket. Anders använder läsplattan och laddar hem gratisböcker från biblioteket.se. Funkar jättebra det med.
  🙂

 2. Jag läste också två av Åke Edwardsons senaste på surfplattan, det är hur behändigt som helst.
  Nu läser jag Keplers “Stalker” som ritkig bok. Gillar bägge lässätten, de kompletterar varandra. Att känna bokens tyngd i handen och att få känna papperet, det är speciellt ändå.

 3. Jag gillar också att läsa böcker på surfplattan. Man kan få så stor stil man vill och man är inte så beroende av lyset. Den enda nackdelen är att det kan vara lite svårt att läsa ute om man inte sitter i skuggan.
  Ha en skön söndag!

 4. Jag har inte riktigt kommit igång med att läsa böcker på plattan. Men det är annars väldigt praktiskt. Funderar på att köpa en riktig läsplatta, min son har en. Då kan man dels kompensera för ljuset utomhus och slippa de där problemen som man har om solen lyser. Dels räcker ju laddningen nästan en “evighet” på en läsplatta jämfört med om man läser på en vanlig. Jag har en Nexus 7, jag kör ju Android och aldrig Apples produkter.
  Det jag däremot gör är att lyssna på böcker på Storytel och nu har de uppdaterat åt alla till kombinationstjänsten där man kan antingen lyssna eller läsa. Det innebär att jag skulle kunna lyssna på ett kapitel när jag diskar och sedan läsa nästa när jag dricker kaffe efter disken. Men dit har inte jag kommit än…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s