I finanskrisens spår

Jag har varit på en konferens som handlade om hur man kan minska antalet självmord. Tyvärr så ökar antalet och det är viktigt att man tar ett samlat grepp för att få ner talen. Olika  myndigheter måste samverka bättre  för att det skall bli nåt resultat.

Västerbron i Stockholm har tillhört ett av de ställen där personer begår självmord genom att hoppa i vattnet. Det man kan göra och väl också har gjort delvis är att bygga särskilda räcken för att försvåra för den som vill hoppa. Efter vad jag förstår så har det varit en framgångsrik metod för Golden Gatebron i San Fransisco.

 

Il ponte ovest

Under och efter finanskrisen så ökade antalet självmord. Bilden nedan gäller för Värmland. Den är lite suddig men det går att se hur kurvorna vänder uppåt 2009,2010.

statistik  bild 02

 Och nu något helt annorlunda som dom brukar säga på nyheterna. Jag har skaffat mig tjänsten Spärr in på Telia. Även om vi har NIX så dyker det upp enträgna försäljningssamtal. Dom går i alla fall an; det är värre med lurendrejarna. Det finns ett nummer, 00557, som man bör se upp med. Det handlar om personer som påstår sig representera Microsoft och vill ha lösenord för att “rätta till fel”. Se upp för dessa samtal som kommer från Indien!

2 thoughts on “I finanskrisens spår

  1. Alla har ju inte skyddsnät genom familj. Rämnar ekonomin eller hälsan kan jag förstå att man tar det sista steget.
    Det kommer jag också göra när allt hopp är ute.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s