Söndagsöppet

Fotot här nedan har jag hämtat från siten Ica-historien. Det är Eda brukshandel i Charlottenberg. Många norrmän far över gränsen och handlar i stora köpcenter i Charlottenberg, Töcksfors m fl ställen. Eftersom det är inskrivet i norsk lag att det är förbjudet attha öppet på söndag, så är det särsklit många som passerar gränsen då.
Nu vill man ändra lagen och tillåta handel alla dagar i veckan. Jag handlar själv på söndagar ibland men skulle lätt kunna anpassa mig till stängda butiker även Sverige. Vad tycker ni om detta?

Skickat från min iPad

5 thoughts on “Söndagsöppet

  1. Gärna för mig. Har ingen behov av att handla på söndagar. Och folk kunde väl göra annat än att springa i affärer i tid och otid. Folk borde hitta annat att göra på söndagar.
    Men! Hyrorna är dyra för butikerna så vill de gärna utnyttja all tid för att sälja.
    Förvånad över att det inte finns nattöppet också. Och då menar jag inte seven-eleven eller bensinmackar, utan vanliga butikskedjor.

  2. Människan är oftast anpassningsbar. Det är flera saker att ta hänsyn till. Jag är inte alltid konsekvent i frågan. Tycker dock det är skönt att bo i en stad som endast har öppet i centrumaffärer på söndagar i december. Tack vare en citygrupp har de gemensamma regler. När jag var liten var jag inte alltid glad när kiosken var stängd på helgdagar.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s