Blir alltid lika förvånad

Det har så många gånger förut samma sak. Jag gick och funderade lite allmänt om det mesta på morgonpromenaden. Det är ett bra tillfälle att låta tankarna flyga fritt. Jag tycker inte att jag har fått nån fart på min italienska blogg och funderade på att lägga den i malpåse. Men nu ikväll fick jag plötsligt en lång fin kommentar från en man som bor i Ravenna med sin svenska hustru. Deras bostad är egentligen i en liten by som heter Goda men det är inte långt från Ravenna. 

Vi har fått ta hjälp av Google Översätt men vi förstod förvånansvärt mycket även utan den hjälpen.

Det ger mig två viktiga reflektioner:

1 Jag förstår faktiskt mycket mer italienska än vad jag trodde. Det känns bra eftersom det går lite upp och ner tycker jag.

2 Just som jag tror att ingen läser vad jag skriver så dyker det alltid upp nån som faktiskt gör det. Ett tag för några år sen när jag kände mig bloggtrött så fick jag plötsligt reda på att en av grannarna följde min blogg varje dag (han kommenterade aldrig).

Samma sak har hänt förut och jag tror att det är ödet som griper in. Nån som har upplevt detsamma?

RAVENNA

ravenna 01

p.s

Det blev två promenader idag också. Blåste lite kallt men det var ändå skönt.

 

 

4 thoughts on “Blir alltid lika förvånad

  1. Våra gärningar inkl blogg och även tankar påverkar nog världen i allmänhet både mindre och mera än vi tror. Eller vi säger, på ett annat sätt än vi tror. Men det vi gör är oerhört viktigt! Låter konstigt men så är det.

  2. Det är väl så att vissa av oss får ganska få kommentarer. Jag ser ju att många dagar har jag mellan 60 och 70 läsare, men i bästa fall någon enstaka kommentar. Oftast inga alls. I bloggosfären är det så (tror jag) att man bygger upp en krets av kommentarsutbyte. Som nu, jag skriver hos dig och du skriver hos mig emellanåt. Jag kanske skriver 2-5 kommentarer om dagen men läser säker i snitt 20 bloggar.
    Jag hade någon idé om ett ha en engelskspråkig blogg också, men kom aldrig igång. Min tid räcker inte, i alla fall inte när jag jobbar. Just nu är det väl mest stiltje i livet… Men jag är på gång… 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s