GUNNARDECKARE

I write in Swedish, English and Italian about my big interest in crime novels, where I have a collection of 1000 books at home. I also blog about other things that I am interested in. ….Please leave a comments in my blog…Per favoreLascia un commento in italiano…Lämna gärna kommentarer i min blogg tack!

Dags att deklarera

10 Comments

Det blir bara lättare och lättare att deklarera. För det första så använder jag numer mobilt bankid istället för dosa + sladd. Det sistnämnda var alltid bökigt att få till. För det andra så använder jag investeringssparkonto för hantering av fonder och aktier. På detta konto får man en schablonbeskattning och behöver inte redovisa köp,sälj och räkna ut reavinster. Skatten på den här sparformen är dessutom betydligt lägre.

Så det tog inte många minuter för mig att göra klar årets deklaration.

skatteverket

snö igen

 

Jag gick upp en timme tidigare idag för att gå min dagliga promenad. Det var nog klokt eftersom jag hann komma hem innan snöovädret hade nått Karlstad

Advertisements

Author: gunnardeckare

Jag skriver om deckare, trädgård, natur och våra resor till framförallt Italien/I write about crime fiction, garden, nature and travels to Italy and other countries/ Scrivo di libri gialli e sui nostri viaggi in Italia

10 thoughts on “Dags att deklarera

 1. Snö har vi sluppit idag, än så länge är det väl bäst att tillägga, men det blåser och regnar, så det är riktigt ruskigt.

 2. Jag har ju en revisor som kan detta, men jag har förstått att det har blit mycket enklare.
  Vi tror alltid att våren är här bara för att solen skiner några dagar. Men det blir alltid bakslag. Slår aldrig fel. 🙂

 3. Jag gör på samma sätt med deklarationen. I år blir det dock lite mer komplicerat av andra skäl.

 4. Det är nog dags att se över besparingarna för annars kan vi lika bra ha dem i madrassen. Bokstavligt talat alltså…

 5. Jag som inte brukar vara gammaldags sitter här med mina papper 🙂 … borde kanske kolla nätet!

 6. Skönt att det blivit så enkelt 🙂

 7. Jag ska snart dra hemåt och fixa både min svenska och norska deklaration! Har inte riktigt lika enkelt som du, men inga större svårigheter heller! Det är bara så j-a TRÅKIGT!!!

 8. Sedan vi bildade SolBo Förlag har vi återgått till att fylla i med penna igen. Tidigare hade vi det också smidigt några år med den förenklade varianten. Trevlig helg.

 9. Vi hade en lite jobbig deklaration förra året pga försäljning av bostadsrätt. Ska tänka på mobilt bank-ID i år. Behändigt.

 10. Jag och mina syskon står som ägare till vårt barndomshem som min pappa bor i. Till det hör några små utarrenderade åkerlappar och lite skog (mest myrmark). Inget vi tjänat några pengar på, det kostar mest, men det ses som näringsverksamhet (pga skogen) så vi måste lämna både momsdeklaration och årsredovisning varje år… Önskar jag kunde få smsdeklarera istället…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s