Påskekrim

Jag har köpt en e-bok som jag tänkte läsa under påskhelgen. Vår lärare i italienska har rekommenderat staden Bari som resmål. Den ligger i sydöstra delen av Italien. Jag har hittat en italiensk författare som skriver deckare med handlingen förlagd till just denna stad. Han heter Gianrico Carofilgio och var tidigare åklagare i maffiamål.
Boken heter Ad occhi chiusi i original och jag läser den på engelska. Det finns några böcker översatta till svenska av Ulla Trenter, hustrun till Stieg Trenter. Den sistnämnde lade ibland delar av handlingen till Italien och jag har förstått att makarna ofta reste dit.

JAG ÖNSKAR ALLA EN GLAD PÅSK!,

5 thoughts on “Påskekrim

  1. Jag kan rekommendera deckarna av Andrea Camilleri som skriver om kommissarie Montalbano. Du kanske har sett tv-serien? Camilleri är från Sicilien (där jag har varit mycket i min ungdom) och hans böcker utspelar sig där.

    Glad påsk!

  2. Min “påskbok” heter “Innan vi faller” av Håkan Bravinger. En ny författarbekantskap för mig. Har precis börjat, men den känns helt OK än så länge… 😉

    Önskar dig en fin påskhelg!

  3. Jag passerade Bari med tåg två gånger på en tågluff i början av 80-talet. På väg till och från Brindisi för färjan till och från Grekland… Italien är ett vackert land med god mat så jag skulle gärna åka dit varje år!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s