Ett skepp kommer lastat….

Flera av våra vänner planerar att åka till Sicilia på semester under närmsta tiden. Det är ett fint resmål i Italien och jag skulle också gärna åka dit men i år förlägger vi vår resa till Toscana.

Sicilia förekommer nu också i mindre trevliga sammanhang. Varje dag riskerar människor på flykt sina liv för att ta sig med överlastade båtar till ön. Hundratals människor drunknar trots att fiskare och andra räddar liv genom att plocka upp folk i sina båtar. Dom genomför en heroisk insats men de räcker inte till för alla. Jag tycker inte att det rimligt att Italien ska hantera detta sjäva. EU måste hjälpa till på något sätt.
Att lösa de problem som gör att folk riskerar sina liv är självklart det som krävs långsiktigt men det är inte helt enkelt och hjälper inte dom desperata flyktingar som nu varje dag hoppas på en ny framtid i europa.

Skickat från min iPad

3 thoughts on “Ett skepp kommer lastat….

  1. Sicilien är en fantastisk ö på alla vis så dit återvänder jag gärna. Bosse, dottern ska bada på stranden i centrum och inte på Recanatistranden. I centrum har man en underbar vy upp mot Taormina!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s