GUNNARDECKARE

Jag har två bloggar på Wordpress, en svensk och en italiensk. Ho due blog. Un svedese e l'altro in italiano. Jag skriver om deckare och annat som intresserar mig.Jag har ca 1000 deckare i min samling. Jag finns också på Instagram,Facebook, Twitter och på vår egen hemsida. I släktregistret finns data,bilder m-m för släkterna Carlstedt, Ljungberg, Hammarström och Olsson. m. fl.

Dagens vårtecken

2 Comments

Dagens vårtecken är att Vintergrönan blommar. Som framgår av namnet så är bladen gröna under nästan hela året men det är först nu som den blommar De första Backsipporna är också på väg att slå ut och Primula (trägårdsvarianten av Gullviva) blommar också i rabatterna. Scillan lyser blå på olika ställen i trädgården. Den väljer i stort sett själv var den vill dyka upp och det är bara trevligt så här på våren. Vi rensar bort den under sommaren men det brukar den inte bry sig så mycket om. Kommer bara ännu flera nästa vår. Koltrast och Rödhake sjunger ikapp och det flockas Tranor på fälten överallt.

Sola i Kalsta skiner lite då och då och man får utnyttja de stunderna att vara ute i trädgården. Min fot krånglar fortfarande och jag har avstått skogspromenad idag. Lite tråkigt men det finns värre saker än så.

vintergäck

Author: gunnardeckare

Jag har två bloggar på Wordpress, en svensk och en italiensk. Se nedan Ho due blog. Un svedese e l'altro in italiano. Vedi sotto Feel free to comment in English as well.

2 thoughts on “Dagens vårtecken

  1. Det märks att Sverige är ett avlångt land! Här har de blommat i minst tre veckor🙂

    Trevlig kväll!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s