GUNNARDECKARE

I write in Swedish, English and Italian about my big interest in crime novels, where I have a collection of 1000 books at home. I also blog about other things that I am interested in. ….Please leave a comments in my blog…Per favoreLascia un commento in italiano…Lämna gärna kommentarer i min blogg tack!

Dagens vårtecken

2 Comments

Dagens vårtecken är att Vintergrönan blommar. Som framgår av namnet så är bladen gröna under nästan hela året men det är först nu som den blommar De första Backsipporna är också på väg att slå ut och Primula (trägårdsvarianten av Gullviva) blommar också i rabatterna. Scillan lyser blå på olika ställen i trädgården. Den väljer i stort sett själv var den vill dyka upp och det är bara trevligt så här på våren. Vi rensar bort den under sommaren men det brukar den inte bry sig så mycket om. Kommer bara ännu flera nästa vår. Koltrast och Rödhake sjunger ikapp och det flockas Tranor på fälten överallt.

Sola i Kalsta skiner lite då och då och man får utnyttja de stunderna att vara ute i trädgården. Min fot krånglar fortfarande och jag har avstått skogspromenad idag. Lite tråkigt men det finns värre saker än så.

vintergäck

Advertisements

Author: gunnardeckare

Jag skriver om deckare, trädgård, natur och våra resor till framförallt Italien/I write about crime fiction, garden, nature and travels to Italy and other countries/ Scrivo di libri gialli e sui nostri viaggi in Italia

2 thoughts on “Dagens vårtecken

  1. Det märks att Sverige är ett avlångt land! Här har de blommat i minst tre veckor 🙂

    Trevlig kväll!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s