GUNNARDECKARE

I write in Swedish, English and Italian about my big interest in crime novels, where I have a collection of 1000 books at home. I also blog about other things that I am interested in. ….Please leave a comments in my blog…Per favoreLascia un commento in italiano…Lämna gärna kommentarer i min blogg tack!

Fågelflock

5 Comments

Sommaren har tagit en paus men träd, buskar och blommor fortsätter att utvecklas. Just nu är det mest blått och gult i trädgården. Som t.e.x. Vårkragen som syns här på bilden.

Jag hade en mäktig upplevelse när jag satt på vår altan igår. En flock på säkert 100 småfåglar kom som en bisvärm över vår trädgård och vidare bortåt. Jag hann inte ta nåt foto och det hade nog inte blivit så bra om jag hade hunnit. Troligen bara små svarta prickar mot himlen. Min bästa gissning är att det var en flock bofinkar. Jag har sett stora mängder på en gång  av den fågeln förut men aldrig så här många.

Vårkrage 2Fågelflock

b

Advertisements

Author: gunnardeckare

Jag skriver om deckare, trädgård, natur och våra resor till framförallt Italien/I write about crime fiction, garden, nature and travels to Italy and other countries/ Scrivo di libri gialli e sui nostri viaggi in Italia

5 thoughts on “Fågelflock

  1. Det är samma sak här. Även om vindarna är vassare och temperaturerna lägre så grönskar det med och mer. Oftast är det kallt kring Valborg så varför inte även detta år!

  2. Vårkragen är jättetrevlig och den finns det mycket av på Stenstugu.
    Kyligt och regn har vi idag, men det behövs väl nederbörd förmodar jag.

  3. Spännande med småfåglarna. Trodde för några år sedan att de höll på att dö ut. Inte lätt att hitta småfåglar nuförtiden, i alla fall inte i stan.

  4. Inte visste jag att bofinkar kom i stora gäng sådär – kul att se! 🙂

  5. Maskrosorna lyser gult här… Gult är vackert, t.o.m maskrosorna!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s