En deckardrottning

En av de klassiska deckarförfattarna, Ruth Rendell , har gått bort. Längesen jag läste nån av hennes böcker men jag har några i hyllan som jag ska kolla på och kanske återknyta kontakten med.

13 thoughts on “En deckardrottning

  1. Jag har hört det. Alltid lika sorgligt när nån dör. 😦 jag tror inte att jag har läst nån av hennes böcker, men är säker på att de är bra.

  2. Tror inte jag läste något av henne. Igår påbörjade jag Adler-Olsens Marcoeffekten, den andra av honom. Får se vad jag tycker, det är lättare att komma in i denna när jag väl stiftat bekantskap med huvudpersonerna i Journal64 eller vad den nu hette.

      1. Det skulle vara Staffan Bruuns äldre böcker om Burt Kobbat i så fall. De nyaste är inte lika bra, tycker jag.
        Kai Korkea-ahos “Gräset är mörkare på andra sidan” var ganska bra, och nu lär det komma ut en som heter “Hush baby” av Johanna Holmström men den vet jag ju inget om eftersom den inte är på marknaden än.

  3. Jag läste för ett tag sedan att hon blev inlagd igen. Det var ett tag sedan jag läste något av henne. På framför allt nittiotalet läste jag flera av hennes psykologiska deckare som jag uppskattade. Hon hade en lång karriär som kantades av många fina priser.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s