GUNNARDECKARE

I write in Swedish, English and Italian about my big interest in crime novels, where I have a collection of 1000 books at home. I also blog about other things that I am interested in. ….Please leave a comments in my blog…Per favoreLascia un commento in italiano…Lämna gärna kommentarer i min blogg tack!

Syren-nostalgi

6 Comments

Vi har fyra sorters syren i trädgården. Två är vita, en är lila och den fjärde är nästan blå. Den sistnämnde fann min far på en ödetomt. Det var 1980 och den har blivit kraftigt stor trots att vi har klippt ner den i omgångar. Den lila syrenen kommer från det som var mina föräldras trädgård i Gullspång. En av de vita kommer från samma plats och den planterade min mor i full blom på midsommar. I vårt nybyggda villaområde fanns inga större buskar då och syrenen väckte viss uppmärksamhet. Kanske inte den lämpligaste tiden att plantera om stora buskar men mina föräldrar flyttade en gång en hel uppvuxen trädgård åt en person där fastigheten lösts in av kommunen. Den andra vita syrenen är från gården i Holmedal.

Skickat från min iPad

Advertisements

Author: gunnardeckare

Jag skriver om deckare, trädgård, natur och våra resor till framförallt Italien/I write about crime fiction, garden, nature and travels to Italy and other countries/ Scrivo di libri gialli e sui nostri viaggi in Italia

6 thoughts on “Syren-nostalgi

  1. Syrener är verkligen vackra! Doftar så gott dessutom…

  2. Syrener är bara så vackra. Det finns en park på Kungsholmen som har bara syrénbuskar överallt. Väldig speciell och vacker.

  3. Det är ju så vackert med syrener!

  4. Syrener är verkligen fina, och så gott dom doftar också! 🙂

  5. Ja, nu är vi i syrenernas tid. Vackert. Lite värme och allt är frid och fröjd.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s