Svensk sommar

Kanske är det kännetecknande för sommaren år 2015 att vädret är mulet med en temperatur på 13,5 grader på nationaldagen. Men det sista som människan överger är hoppet så förhoppningsvis blir det bättre framöver.

Animated Flag of Sweden

Vi har haft  ganska precis två dygn utan regn här i Karlstad och då passade vi på att olja in vår träaltan.Vi tog också tillfället i akt och gjorde rent urnor och krukor som ska stå på altan i sommar. Trots att det är helgdag så har Blomsterlandet öppet. Jag tänkte köpa Leca-kulor och täckväv som ska ligga i botten av urnorna. Sen har jag tänkt att det ska vara en blandning av kompostjord, vanlig planteringsjord och väl brunnen kogödsel. Det brukar få fart på plantorna.

Troligen köper vi inte alla blommor på en gång idag men några urnor ska vi säkert få klara.

Urnor

8 thoughts on “Svensk sommar

  1. Oj, så många krukor! 🙂
    Jag tycker det är skönt då det inte är så väldigt varmt, men det blåser en hel del också – säkert ett väder vi i framtiden får vänja oss vid att ha allt oftare.
    Ha en fin nationaldag!

  2. Vi vaknade till ösregn och åska men nu har solen hittat hit. Det passar bra eftersom vi har brasilianarna på besök här i dag 🙂

    Lycka till med planteringsarbetet!

  3. Här har det nog inte blivit sommar än, kan inte tro att vi haft medeltemperatur varmare än 10 grader och absolut inte flera dagar i rad. Dessutom regnar det konstant. Passar mig perfekt som inte gillar vare sig sol eller värme. Fast det kunde få bli så pass mycket uppehåll att vi han olja in bro och altan i alla fall…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s