Tillbringade en stor del av gårdagen utomhus på farmen. Där finns bl a ett par fina krusbärsbuskar som är minst 50 år gamla, troligen ännu äldre. Bären är välsmakande vare sig man gör sylt på dom eller om man äter dom direkt.
Boken Beckomberga av Sara Stridsberg som jag bloggat om tidigare gav mersmak så just nu läser Happy Sally av samma författare.
Tror att min mor har kvar gamla krusbärsbuskar på sin gård, men det var länge sedan vi åt dem eller gjorde nåt ätbart av dem.
Vi hade också en gammal krusbärsbuske men den gick ut till slut. Men jag minns hur goda bären var…
Hur klarar Du mjöldagg= Har Du resistenta buskar= Hemma i Bohuslän – Hunnebostrand – hade vi tre gamla krusbärsbuskar som far varje vår brukade spruta med “såplut” flera gånger. Han plockade dem helst omogna och frös ner dem för att kokas kräm på till vintern. Att han plockade dem omogna, berodde på att han hade löständer, och om bären var mogna så blev kärnorna hårda och skavde under lösgommen.
Det bästa med de här buskarna är att det aldrig har varit tillstymmelse till nån sjukdom
Den har jag inte läst, Just nu läser jag elsas mode som är en serie! den gillar jag väldigt mycket 🙂
Vi hade en krusbärsbuske i vår trädgård i Sollentuna. Huset var från 30-talet, men hur gammal busken var det har jag ingen aning om. Goda bär var det i alla fall 🙂
Jag har ett par krusbärsbuskar i min röriga trädgård. Det ser ut som att de ska ge i alla fall lite bär. Måste försöka flytta dem senare. Det är som sagt väldigt rörigt i min trädgård…
Boken om Beckomberga har jag planer på att läsa inom en någorlunda överskådlig framtid. Jag har ju en hel del egna minnen därifrån, även om det i första hand var Långbro och Rålambshov jag arbetade på.
Ha en fin och solig helg! Själv ska jag försöka komma ut lite, men det är trögt att ta sig ur sängen idag.