Krusbär

Krusbärsbuskar

Tillbringade en stor del av gårdagen utomhus på farmen. Där finns bl a ett par fina krusbärsbuskar som är minst 50 år gamla, troligen ännu äldre. Bären är välsmakande vare sig man gör sylt på dom eller om man äter dom direkt.

Boken  Beckomberga av Sara Stridsberg som jag bloggat om tidigare gav mersmak så just nu läser Happy Sally av samma författare. 

Happy Sally 2

7 thoughts on “Krusbär

  1. Hur klarar Du mjöldagg= Har Du resistenta buskar= Hemma i Bohuslän – Hunnebostrand – hade vi tre gamla krusbärsbuskar som far varje vår brukade spruta med “såplut” flera gånger. Han plockade dem helst omogna och frös ner dem för att kokas kräm på till vintern. Att han plockade dem omogna, berodde på att han hade löständer, och om bären var mogna så blev kärnorna hårda och skavde under lösgommen.

  2. Vi hade en krusbärsbuske i vår trädgård i Sollentuna. Huset var från 30-talet, men hur gammal busken var det har jag ingen aning om. Goda bär var det i alla fall 🙂

  3. Jag har ett par krusbärsbuskar i min röriga trädgård. Det ser ut som att de ska ge i alla fall lite bär. Måste försöka flytta dem senare. Det är som sagt väldigt rörigt i min trädgård…

    Boken om Beckomberga har jag planer på att läsa inom en någorlunda överskådlig framtid. Jag har ju en hel del egna minnen därifrån, även om det i första hand var Långbro och Rålambshov jag arbetade på.

    Ha en fin och solig helg! Själv ska jag försöka komma ut lite, men det är trögt att ta sig ur sängen idag.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s