GUNNARDECKARE

I write in Swedish, English and Italian about my big interest in crime novels, where I have a collection of 1000 books at home. I also blog about other things that I am interested in. ….Please leave a comments in my blog…Per favoreLascia un commento in italiano…Lämna gärna kommentarer i min blogg tack!

Dagens liljor

2 Comments

Det är mer knoppar än nånsin på våra liljor i trädgården. Det gäller både Dagliljor och vanliga liljor. Jag har varit flitig med att plocka bort liljebaggar så fort som jag har sett dom och det har säkert bidragit. Men den kalla våren och försommaren verkar ha gjort alla perenner gott i trädgården.

Här nedan två av dom sorter som har slagit ut idag. Jag är särskilt  glad över att den undre blommar eftersom jag har planterat om den nu i värmen. Det är ingen optimal tidpunkt att plantera om perenner men har varit nödvändigt eftersom de annars skulle ha blivit helt borta när stenläggarna kommer.

Lilja 5 juli 1

Lilja 5 jul 2

Jag har inte gjort mycket i trädgården idag men motion har jag fått genom en skogspromenad på förmiddagen. Jag har inget emot att gå i värmen men försöker hitta skugga där det går. Jag är mer försiktig med sol nu efter alla rapporter om riskerna med för mycket exponering. I och för sig är det nog redan för sent eftersom solande i ungdomen kan resultera i hudcancer senare i livet. På den tiden förstod man inte detta.

Advertisements

Author: gunnardeckare

Jag skriver om deckare, trädgård, natur och våra resor till framförallt Italien/I write about crime fiction, garden, nature and travels to Italy and other countries/ Scrivo di libri gialli e sui nostri viaggi in Italia

2 thoughts on “Dagens liljor

  1. Det är värt att jobba hårt för. Vackra blommor.

  2. Så sant så! Tänk vad vi låg och brände oss förr i tiden… Säkert inte så nyttigt, men de flesta av oss hänger nog med än idag, åtminstone du och jag!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s