Riddaren och jag

Nu har jag fått mina deckare som jag beställde häromdagen. Elizabeth George fortsätter att skriva tegelstenar. Man får många sidor för priset så att säga. Tur att de också brukar hålla hög kvalitet. Har inte bestämt mig än för vilken av böckerna jag ska läsa först.

Nya deckare 03

Elizabeth Georges deckare utspelar sig delvis i Lucca som jag har nämnt tidigare. Det ligger i norra Italien och är ett fint resmål som vi besökte år 2012. Då kunde hustrun också ta detta foto på mig och riddarrustningen. Det kanske inte är en riddarrustning utan snarare den utrustning som vakterna på Luccas ringmur bar.

Lucca 02

9 thoughts on “Riddaren och jag

  1. Hur många sidor har du i Elizabeth Georges bok? Jag misstänker att du inte läser ut den under en eftermiddag. Hoppas den är fängslande.

    Med min sjuka humor tänkte jag skriva “undra vem som är du av figurerna på bilden”, men nej, det kan jag inte med. Du känner ju inte mig… Men så skrev jag det ändå… 😉 Kan det månne vara du till vänster på bilden? 😉

  2. Med tanke på ditt intresse för Italien och deras språk tror jag att boken fångar dig bättre än mig. Eftersom jag inte kan språket blev jag en aning störd ibland, när text inte översattes till svenska. EG är en ikon inom denna genre och en av mina personliga favoriter. Extra kul är det att se utvecklingen för det omaka paret Lynley och Harvers. Jag har lästa alla arton tegelstenarna i rätt ordning sedan “Ett minne av Edward” Denna bok rangordnar jag inte bland de bästa. Men givetvis tog jag mig igenom de 777 sidorna (?) Ibland hade jag känslan att här fanns möjlighet att “tunna” ner boken. Deckartråden kommer ibland i kläm. Men det är intressant med etik och moral och var gränsen för vänskap går. Jag gillade den italienske polisen, Salvatore. Ursäkta den lååååga kommentaren. Trevlig helg.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s