Ris och ros

2 aug ris

Författaren David Lagercrantz har fått i uppdrag att skriva en fjärde del av Stieg Larsons Millenniumsvit.  DN publicerar stolt idag utdrag från Lagercrantz dagbok där han berättar om arbetet med att skriva boken. Jag vill knappt ens ge negativ uppmärksamhet till detta kommersiella påhitt. Det som jag tycker är mest tråkigt är att det devalverar Stieg Larsons mästerverk.

Det är som om nån skulle måla till ett skägg på Da Vincis tavla Mona-Lisa!

2 aug ros

En ros blir det däremot till Elly Griffith för hennes senaste deckare med rättsarkeologen Ruth Galloway i huvudrollen. För er som inte har läst nån av de första 6 böckerna rekommenderar jag att ni läser dom i “rätt” ordning.

5 thoughts on “Ris och ros

  1. Håller med dig. Jag har nu inte läst hans böcker utan såg filmerna. Men tycker ändå att det är fel och onödigt att skriva böcker som ska påstås vara en fortsättning till Stieg Larssons Millenium. Svårt att förstå vitsen med det, förutom att man vill mjölka pengar ur det hela.
    Men vissa genomför sina korkade idéer oavsett vad andra tycker.
    Finurlig rubrik du fick till :). Vacker ros i din trädgård. 🙂

  2. Jag kan verkligen inte förstå vitsen med att skriva ytterligare en bok. Det var lika illa när man skrev en fortsättning på “Borta med vinden”.

  3. Aaaarrrghhh, en fjärde bok i en trilogi, den tänker jag INTE läsa, hur mycket jag än älskar Lisbet Salander. Däremot läser jag mer än gärna om Ruth!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s