Ansvar för en liten jordbruksfastighet

Vi använder gården som fritidsbostad men ansvaret för hela fastigheten är mycket större än om vi bara hade en sommarstuga. Vi mäktar själva med att klippa gräsmattor runt ikring stugan, klippa buskar med mera men en del måste vi leja hjälp för. Skogsavverkning, skogsplantering och slåtter av ängarna är exempel på när vi anlitar entreprenörer.

Det är ett särskilt stort ansvar att ta hand om skogen. Det är lagstadgat att göra nyplantering när man har avverkat skog. Vi måste också se till att träd som faller i blåsten tas omhand.

Sen finns det också nåt slag moraliskt ansvar för att ta hand om gården som har tillhört släkten under lång tid. Så länge vi har ork och råd vill vi ha den kvar.

Stugan 17 aug

B fotar

Vi väntar nu också på att få fälten slagna. Vi har gjort upp med en “bonde” som som ska göra detta. Inte billigt men vi vill att åkrarna ska hållas öppna.

7 thoughts on “Ansvar för en liten jordbruksfastighet

  1. Oj vilket vackert ställe! Förstår att ni värnar om det. 🙂

    sv: Jag vet inte hur varmt det är i vattnet nu – får ju inte bada riktigt än – men jag gissar runt 30? 🙂

  2. Visst har man ett ansvar för sin fastighet, även om den bara används som fritidsbostad. Det är härligt att höra att ni är angelägna om att hålla åkrarna öppna. Det är inte alla som resonerar så.

  3. Det är en hel del ansvar som vilar på era axlar. Jag hoppas ni har ork och råd att göra det i många år till. Här är det full rulle nere på fälten och lång kö med traktorer och släp till Lantmännen. Jag satt vid ett tågfönster i lördags och betraktade och Solveig berättade om hur det var i hennes barndom/uppväxt vid den här tiden på året. Det gällde att skörda i rätt väder för att få ut mesta möjliga peng. Jag gillade också att läsa att ni vill hålla åkrarna öppna.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s