GUNNARDECKARE

I write in Swedish, English and Italian about my big interest in crime novels, where I have a collection of 1000 books at home. I also blog about other things that I am interested in. ….Please leave a comments in my blog…Per favoreLascia un commento in italiano…Lämna gärna kommentarer i min blogg tack!

Ansvar för en liten jordbruksfastighet

7 Comments

Vi använder gården som fritidsbostad men ansvaret för hela fastigheten är mycket större än om vi bara hade en sommarstuga. Vi mäktar själva med att klippa gräsmattor runt ikring stugan, klippa buskar med mera men en del måste vi leja hjälp för. Skogsavverkning, skogsplantering och slåtter av ängarna är exempel på när vi anlitar entreprenörer.

Det är ett särskilt stort ansvar att ta hand om skogen. Det är lagstadgat att göra nyplantering när man har avverkat skog. Vi måste också se till att träd som faller i blåsten tas omhand.

Sen finns det också nåt slag moraliskt ansvar för att ta hand om gården som har tillhört släkten under lång tid. Så länge vi har ork och råd vill vi ha den kvar.

Stugan 17 aug

B fotar

Vi väntar nu också på att få fälten slagna. Vi har gjort upp med en “bonde” som som ska göra detta. Inte billigt men vi vill att åkrarna ska hållas öppna.

Advertisements

Author: gunnardeckare

Jag skriver om deckare, trädgård, natur och våra resor till framförallt Italien/I write about crime fiction, garden, nature and travels to Italy and other countries/ Scrivo di libri gialli e sui nostri viaggi in Italia

7 thoughts on “Ansvar för en liten jordbruksfastighet

 1. Gud så vackert. Som en liten sagohus. Jag förstår att det är tufft att fixa runt om och det är stort ansvar att hålla den snyggt och fint.

 2. Oj vilket vackert ställe! Förstår att ni värnar om det. 🙂

  sv: Jag vet inte hur varmt det är i vattnet nu – får ju inte bada riktigt än – men jag gissar runt 30? 🙂

 3. Förstår att ni är rädda om er egendom och vill sköta dem så bra som möjligt.

 4. Visst har man ett ansvar för sin fastighet, även om den bara används som fritidsbostad. Det är härligt att höra att ni är angelägna om att hålla åkrarna öppna. Det är inte alla som resonerar så.

 5. Det är en hel del ansvar som vilar på era axlar. Jag hoppas ni har ork och råd att göra det i många år till. Här är det full rulle nere på fälten och lång kö med traktorer och släp till Lantmännen. Jag satt vid ett tågfönster i lördags och betraktade och Solveig berättade om hur det var i hennes barndom/uppväxt vid den här tiden på året. Det gällde att skörda i rätt väder för att få ut mesta möjliga peng. Jag gillade också att läsa att ni vill hålla åkrarna öppna.

 6. Så fint. Förstår att ni vill bevara detta då det gått i släkten. Att hålla åkrarna öppna tycker jag är toppen.
  Ha det gott

 7. Mycket vacker plats, förstår att ni vill värna om allt där.
  Men mycket jobb och rätt kostsamt också. Verkar lite invecklat allt det där som hör skogsbruket till också.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s